Hae tästä blogista

torstaina, heinäkuuta 05, 2007

Vaasan kesäkirppikset


Kirppiskäynnit kuuluvat tiukasti kesään.
Kuva: MjosundsJuck
Kesän ja lomakauden tulo näkyy sisäsataman rantakirppiksellä. Kaunis sää tuo sinne sekä myyjiä että ostajia ja myös 'tapakävijöitä' vaikkapa kaffille tai jätskille. Kirppiskäynnit kuuluvat tiukasti kesään.

Rantakirppis aloittaa toimintansa to 15.6. Kirppis on avoinna to, pe, la, su klo 10-15. Paikkamaksut: 10 €/paikka ja 5 €/m. Paikat saa varattua paikanpäälle

Iltakauppaa käydään myös Vaasan kauppatorilla joka torstai 29.6. ja 17.8. välisenä aikana, paitsi 10.8, jolloin Vaasan keskustassa juhlitaan Taiteiden Yötä. kyseisinä päivinä tori on avoinna kello 8-20, kun toriaika muina päivinä on 8-16.

Tori-infon pno 0400-274182

keskiviikkona, heinäkuuta 04, 2007

Hautausmaakierros

Pröystäileviä sukuhautoja ja kiehtovia tarinoita
Kuva: Tapio Parkkari

Demokratia ei ulotu hautuumaalle

Vaasan opaskerho järjestää kesän aikana opastetuja hautausmaakierroksia Vanhalla- että Uudella hautausmaalla. Kierrokset tehdään joka tiistai alkaen kello 18.00 aina heinäkuun loppuun saakka. Kierros kestää n. 1,5 tuntia, jonka jälkeen Vaasan evl. seurakunta tarjoaa kahvit ja opaskerho korvapuustit.

Kierrosten aikana tutustutaan sekä mahtisukujen, mahtimiesten- ja muutaman naisen että myös tavallisten vaikuttajayksilöiden elämään. Oppaiden mukaan kerrottavaa on niin paljon, että oppaat joutuvat improvisoimaan aina kulloisenkin joukon mukaan.

Kierroksen ovat niin suosittuja että vierailijat joudutaan jakaamaan useisiin ryhmiin. Opastus tapahtuu sekä suomen- että ruotsinkielillä

Lue artikkeli vaasalaisia.info-blogista

tiistaina, heinäkuuta 03, 2007

Björn Schauman


Rock` n Rollia, Rrrrrrautalankaa ja Rakkautta!
Kuva: Johan Hagström

Siinä onnellisen elämän ainekset. Kukin määrä itse kunkin raaka-aineen määrän, mutta kaikkea pitää olla. Ja jälkiruoaksi hyvä mieli! Näin voisi tulkita muusikko veteraani Björn ”Nalle” Schaumanin reseptioppeja. Näitä tarjoillaan kesäaikana sunnuntai-iltaisin Vaasan torilla, Franks’in kahvilan edessä.

maanantaina, heinäkuuta 02, 2007

Pilvet Vaasan yllä

Synkät pilvet Vaasan yllä
Kuva: EX-vaaslainen
Sadepäivän raskas tunnelma Vaasan yllä. Onneksi Vaasa on Suomen aurinkoisin kaupunki. Aurinko paistaa aina kaupungin yllä. Tosin ei maahan saakka joka päivä.