Hae tästä blogista

keskiviikkona, helmikuuta 07, 2007

Kevättä kohti

Kuvattu 4.2. auringon paisteessa! Fotat i solskensväder 4.2.!

Kuva: MjosundsJuck

tiistaina, helmikuuta 06, 2007

Öjberget

Öjbergetillä lauantaina 03.02. 2007

Kuva: MjosundsJuck

vaasa, öjberget, laskettelurinne, talviurheilukeskus

Öjbergetin talviurheilukeskus avattiin tänä vuonna 03.02.. Talviurheilukeskus sijaitsee n. 8 kilometriä Vaasasta Sundomin suuntaan. Öjbergetillä on kaksi rinnettä, joiden korkeusero on 45 m, rinteiden pituudet ovat 200 m, 250 m ja 325 m

Öjberget on myös matkailunähtävyys ja kivinen todistuskappale maan kohoamisesta. Alueen historia alkaa jo kivikaudelta. Öjbergetin luulöytö on vanhin tosistuskappale ihmisestä Vaasan alueella.

maanantaina, helmikuuta 05, 2007

Kuntsi avattiin

Kuntsin kokoelmat avattiin viikonvaihteessa 3-4. 2. 2007

Kuva: vaasalainen

vaasa, kuntsin modernin taiteen kokoelmat, tullipakkahuone, sisäsatama

Sankka yleisöjoukko tutustui molempina avajaispäivinä Kuntsin modernin taiteen kokoelmiin. Ainakin osasyy kiinnostukseen oli ilmaisella sisäänpääsyllä. Entisessa tullipakkahuoneessa on tilaa noin 2000 neliömetriä, joista näyttelytilaa on kahdessa kerroksessa 1400 neliötä.

Avajaisnäyttelyn ripustuksen on suunnitellut Malmön taidemuseon johtaja Göran Christensson, Hänon valinnut avajaisnäyttelyyn teoksia sekä Simo Kuntsin kokoelmasta että hammaslääkäri Lars Swanljungin kokoelmasta.

Christensson on halunnut osoittaa, miten Kuntsin kokoelmat rakentavat hienon kansainvälisen ja nykytaiteen kokonaisuuden. Museon Simo kahvilassa kuultu hapan kommentti panee miettimään: ”Näyttely on kuin ruotsalainen pieru: hajuton, mauton ja väritön”.

Olisiko ripustus ollut erilainen jos sen olisi tehnyt Anne-Maj Salin tai joku muu suomalainen? Olisiko se silloin sisältänyt enemmän väriä ja intohimoa? Kuka tietää? Kannattaa mennä itse toteamaan. Yhtään hapanta naama ei ainakaan sunnuntaina näkynyt.

Esillä on mm. Anday Warholin, David Hockneyn, Kain Tapperin, Leena Luostarisen, Paul Osipowin ja Olli Lyytikäisen töitä.

sunnuntaina, helmikuuta 04, 2007

Kujeilua kameralla

Patsas Vero Modan edessä 3.2.2006

Kuva: Apu 72

vaasa, hovioikeudenpuistikko, patsaat

Apu 72 on tarkka havainnoitsija, joka osaa käyttää perspektiivin ja kameran objektiivin ominaisuudet hyväkdeen. Kuvaajalla on myös omintakeinen huumorintaju ja malttia tutkia kohde tarkkaan. Lopullinen oivallus jää katsojalle.