Hae tästä blogista

lauantaina, lokakuuta 23, 2010

Kuvalipas Vaasan yliopiston alueelta


Lippaallinen kuvia Vaasasta
Vaasasta kertovat kuva-albumit ja galleriat ovat hajallaan ympäri nettiä. ArtCity Blogi pyrkii keräämään kaikki resurssit saman ”sateenvarjon” alle.'
lipas.uwasa.fi
Kuvia Vaasan yliopistosta ja Vaasan yliopiston ympäriltä Palosaarelta. Kampukselta löytyy niin modernia arkkitehtuuria kuin yli satavuotiaita teollisuusrakennuksia, joista osa on yliopiston osa pienteollisuuden käyttöön kunnostettuja. Kunnostustyö jatkuu yhä kuten joistakin kuvista voi nähdä.

Photos taken of and around the University of Vaasa, Finland. The campus consist of modern buildings and old industrial halls renovated partly for university use and partly for small industry. The renovation work is still going on as can be seen in some photos.
Tutki lipasta:

Kommentoi


perjantaina, lokakuuta 22, 2010

Omakotikuvia Vaasasta


KONTRASTI. Palosaaressa modernit kerrostalot ja idylliset puutalot elävät rinta rinnan sulassa sovussa. Viehättäviltä kujilta löytyy sekä omakotitaloja että vuokrahuoneistoja. Yliopiston kampusalueelle Palosaaren puutalokortteleista on vain kivenheitto. (Kuvateksti)
Omakotien ja pientalojen Vaasa
Tutustu omakoti- ja pientaloasumiseen Vaasassa valokuva-albumin johdatuksella. Klikkaamalla kaupungin sivulla KARTTA-nappulaa, näet missä valokuva on otettu. Klikkaamalla ZOOM-nappulaa, näet kuvasta suuremman version. Valokuvat on ottanut Stefani Urmas ja niiden kopioiminen ja käyttäminen on tekijänoikeuslain nojalla kielletty.
Omakotikuvia ja pientaloja

Kommentoi


torstaina, lokakuuta 21, 2010

Hannu Ojala kuvaa Vaasaa

Akvarellisti Hannu Ojala
Hannu Ojala on syntynyt Jokioisissa vuonna 1952. Maalaamista hän on harrastanut koko ikänsä. Ojalan tekniikoita ovat akvarelli, öljy, pastelli, hiili ja tussi. Hän on Suomen Akvarellitaiteen yhdistys ry:n, Vaasan Taidekerhon ja Nordiska Akvarellsällskapet:n jäsen. Toimeentulonsa Ojala saa yrittäjänä.

Hannu Ojala on tehnyt lukuisia akvarelleja (ja muilla tekniikloilla) Vaasasta ja Vaasan ympärustöstä. Työt ovat tästä päivästä mutta myös menneisyydestä, jota ei enää ole.  Esimerkkeinä vaikka ostikkokuva tai kuva Niemelän kahvilasta.  Ojalaa kiinnostaa myös puhtaasti abstrakti ilmaisu sekä symboliset kuvat. Voit selailla niitä Ojalan nettisivun oikean ylänurkan navigaatiolinkeistä..
Hannu Ojala

Kommaentoi


tiistaina, lokakuuta 19, 2010

Vanhan Vaasan sairaalan kuvia


Vaasan oikeuspsykiatrinen sairaala
Tutustu Vanhan-Vaasan sairaalan piha-alueeseen, ilmakuviiin ja osastokuviin sairaalan sivuilta.
Vanhan Vaasan sairaalassa hoidetaan oikeuspsykiatrisia eli ns. kriminaalipotilaita. Kriminaalipotilas on useimmiten syyllistynyt väkivaltarikokseen, hänet todettu mielentilatutkimuksessa ymmärrystä vailla olevaksi ja jätetty tuomioistuimessa mielisairauden vuoksi ymmärrystä vailla olevana tuomitsematta.
Terveydenhuollon oikeusturvakeskus on sen jälkeen määrännyt hänet mielenterveyslain mukaiseen tahdosta riippumattomaan hoitoon. Sairaalassa tehdään vuosittain noin 30 oikeuspsykiatrista mielentilatutkimusta.Lue lisää

maanantaina, lokakuuta 18, 2010

Vaasan talotoimen kuva-arkisto


Ilmaisia kuvia Vaasasta
hyödynnä powerpointissa ja diashow`ssa
Vaasan Talotoimen kuva-arkiston kuvat ovat vapaasti yleisön käytettävissä, ja niiden kontrasti, valoisuus ja koko ovat säädettävissä tavallisimmilla kuvankäsittelyohjelmilla kuten Adobe Photoshop, Microsoft Photo Editor, GIMP, y.m. Kuvien koko on 60-120 kB, joten ne latautuvat nopeasti.
Jokainen kuva avautuu omaan kenttäänsä kuvaruudulle. Kuvia voi olla yhtä aikaa avoinna useitakin, mutta ne on suljettava yksitellen.
Talotoimen kuva-aarkistossa on 130 ilmakuvaa keskeisista kohteaista kuten koulut, terveysasemat. päiväkodit ja puistot. Aivan kattava ei arkisto ole mutta niiltä osiunkuin on, on erinomainen apu esim. Vaasaa käsittelevissä powerpoint-esityksissä.
Ilmakuvat: HeliFoto Oy, Porvoo


Kommentoi

sunnuntaina, lokakuuta 17, 2010

Varjoliidinkuvia Vaasasta


X-Pilot Vaasan yllä
X-Pilot on kevytilmailuun ja eritoten moottoroituun varjoliitoon keskittynyt yhdistys. Yhdistyksen tavoitteeena on lähinnä pitää hauskaa rennoin rantein ja jakaa jäsenistölleen moottorivarjoliidon oheismateriaalia niin viihteenä, kuin tietona (esim. ilmailukartat sähköisessä muodossa) aina ilmavalokuvauksen ja videokuvauksen tekniikoihin ja välineisiin asti.
Yhdfstyksen tarkoituksena on tiedottaa ilmailun ja moottoroidun varjoliidon kuulumisista mailmalla Suomen ilmailu- skenelle lähinnä blogin muodossa.
Lainaus on yhdistyksen kotisivulta
X-Pilot: 
Otsikkokuva: x-pilot.info

Lisää oma kommenttisi