Hae tästä blogista

lauantaina, lokakuuta 09, 2010

Pienpainatteita Vaasasta

Löydä pienpainatteita Vaasasta
Kansalliskirjaston pienpainatekokoelma tarjoaa Vaasan historiasta kiinnostuneelle toldellisia aarteita. Erityisen kiinnostavia ovat erilaiset oppaat ja hinnastot. Ne sisältävt hintatietojen lisäksi runsaasti materiaalia myös itse yrityksistä.
Esimerkkeinä vaikkapa Veljekset Wikströmin Moottoritehdas, Suomen Moottoritehdas (Olympia-moottorit), Sarinin konepajan ja Gustaf Jaatisen Simplex-mootoreiden hinnastot vuodelta 1925 tai Velj. Aulinin Kanoottiveistämön hinnasto tai herkkuna Panimo Oy Bockin mainoslehtinen historiatietoineen.
Tutki pienpainatteita:

Kommaentoi!


perjantaina, lokakuuta 08, 2010

Vieraana Vaasan Kissatalossa

Vaasan Kissatalo Palosaarella
Vaasan kissataloa ylläpitää vapaaehtoisvoimin yhdistys nimeltä Vaasan kodittomien kissojen ystävät ry.
Yhdistys perustettiin vuonna 1993 muutaman vaasalaisen kissaihmisen voimin auttamaan hädänalaisia kissoja. Aluksi jäsenet ottivat kodittomia kissoja koteihinsa ja etsivät niille uudet kodit sekä jakoivat e-pillereitä pahimmille villikissa-alueille.
Vuonna 1996 yhdistys sai vuokrattua Vaasan kaupungilta vanhan puutalon Palosaarelta, noin 2 km keskustasta. Kissoilla on talossa karanteenihuoneen lisäksi 7 huonetta, joissa ne asuvat kunnes uusi koti löytyy.
Vaikka talosta löytyykin monia puutteita, (rakennettu 1800 luvulla)  löytyy talosta myös hyviä puolia: kesäisin talon pihalla järjestetään pihakirppiksiä, joihin ihmiset tulevat mielellään viettämään mukavaa iltapäivää ja samalla katsomaan kissoja!
Yhdistys toimii vapaaehtoisten kissaihmisten voimin, ainoa  palkka on tyytyväinen kehräys.

Video: Saku Saaristo.
Kissatalo:

Kommentoi!

torstaina, lokakuuta 07, 2010

H 448 Seinäjoelle lähtee Vaasasta


Taajamajuna Vaasasta Seinäjoelle
H 448 Seinäjoelle lähtee Vaasasta.
Junabongaus (trainspotting) on eräs raideliikenneharrastamisen muoto, joka käsittää muun muassa raideliikenteen ja kalustokierron seurantaa sekä valokuvausta ja videointia Junabongari (ferroequinologisti), voi pelkän bongauksen lisäksi harrastaa muutakin raideliikenteeseen liittyvää, kuten turvalaitteet tai rautatien arkkitehtuuri. Junabongauksen taustalla on yleensä tiedonkeruuseen liittyvä aihepiirin tiedonjano.
Juutuubista löytyy ainakin yksi Vaasan  (tämä) taajamajunaa koskeva bongausvideo.
Junabongarit tapaat vaunut.org sivustosta. Sivustossa on yli 60 000 kiskoliikenne­kuvan arkiston lisäksi mahdollisuus kartuttaa kokoelmaa omilla kuvilla.
http://www.vaunut.org/
Video: junafani1

Kommeantoi

tiistaina, lokakuuta 05, 2010

Skafferiet r.f. RitzSkafferiet r.f. Ritz

Skafferiet r.f on aatteellinen yhdistys, joka harjoittaa kultturitoimintaa vanhan elokuvateatterin, Ritzin, tiloissa Vaasassa. Yhdistystä pyöritetään talkoovoimin ja työhön osallistuu hallituksen jäsenten lisäksi joukko vapaaehtoisia.
Tavoitteena on luoda kohtauspaikka eri kultuurin aloille. Jokaisen on saatava mahdollisuus esiintyä tai asettaa taideteoksiaan näytteille - olipa hän sitten etabloitunut muusikko/taiteilija tai ei.
Ritz:
Lisää Johan Hagstgrömin ”slaidareita Ritzistä vaasalaisia.infossa:
Linda Gail:
The Refreshments:

Kommentoi!

Rat Pack Vaasan Ritzissa


Legendat heräsivät henkiin
vaasalainen versio RatPackista
Upea show Skafferiet Ritz:ssä sunnuntaina 3. lokakuuta. Loppuunmyydyssä Rat Pack -showssa nautittiin hyvästä musiikista, nostalgisista tunnelmista ja erittäin taitavista esittäjistä. Mathias Kuoppala, Håkan Omars ja Fredrik Furu esittivät onnistuneesti Rat Pack –musiikkia. Musiikista vastasi Ralf Nyqvistin johtama Fort Bigband.

Maailmalla on jo muutaman vuoden ajan kiertänyt useita ratpack-ryhmiä ja Suomessakin aiheesta on tehty aikaisemmin ainakin kaksi teatteriversiota.
Diashow: Johan Hagström


Lindy Hoppia Vaasassa


Ritzin paritanssinäytös kiinnosti
Paritansssi on erittäin suosittua erityisesti ruotsinkielisellä pohjanmaalla. Vaasalainaen Lindy Hoppers esiintyi Ritzissa joulukuun 12 päivänä 2009. Päälinjat ovat Ruotsista peräisin oleva paritanssi (Bugg) ja selkeästi swing-pohjainen paritanssi. (Lindy hop) Jonnekin välimaastoon sijoittuvat jive, twist, jitterbug jne.
Tanssityylin sanansaattaja The Ritz Lindy Hoppers on toiminut parisen vuotta Vaasassa.

Lyhyesti sanoen lindy hop on paritanssia, joka perustuu parinväliseen neuvotteluun rytmisestä yhteisymmärryksestä, miten musiikkiin tanssitaan. Tämä yhteisymmärrys syntyy lindy hopin sosiaalitanssiversiossa käytännössä lennosta kuultavaan musiikkiin.

Tutustu artikkeliin vaasalaisia.info blogissa


maanantaina, lokakuuta 04, 2010

Vaasa on kansainvälinen kaupunki


Kansainvälinen Vaasa
Vuoden 2009 tilastojen mukaan Vaasassa asuu lähes 3 000 ulkomaan kansalaista, mikä on noin 5 prosenttia kaupungin väestöstä.
Väestössä on edustettuna n. 109 kansallisuutta ja kaupungissa puhutaan 92 eri kieltä.  Suurimmat maahanmuuttajaryhmät kansalaisuuden mukaan ovat Iranista, Sudanista ja Venäjältä sekä Somaliasta. Tilastojen perusteella voidaan arvioida, että noin 500 Vaasassa asuvista ulkomaalaisista on saanut Suomen kansalaisuuden.
Lähes 3 500 henkilöä puhuu äidinkielenään muuta kieltä kuin ruotsia ja suomea. Luku on noin 5,8 prosenttia kaupungin väestöstä. Puhutuin kieli kotimaisten kielten ohella on venäjä. Muut kielet suuruusjärjestyksessä ovat arabia, kurdi, albania ja somalia.

Kuva: Miratalo - Vaasa


China nationally day party 2.10.2010 Part 1Kiinan 61-vuotisjuhla Vaasassa
Pääsimme seuraamaan Kiinan 61-vuotis itsenäisyyspäiväjuhlaa lauantaina 2.10.2010 Variskan koululla klo. 15:00-19:00.
Tilaisuus alkoi Kiinan kansallislaululla.  Paikalla oli noin 100 kiinalaista sekä yksi ranskalainen. Sitten alkoi koripallo-ottelu jossa kamppailtiin ihan aidosti.  Sen jälkeen erilaisia musiikkiesityksiä.. Notkeista tytöistä koostuva cheerleader ryhmä esitti upeita esityksiä
Video: vaasalaisia.info  ideotiimi Kari Lajunaen
Lue lisää:

Opiskelupaikka Vaasa. Isänmaa VietnamVaasassa opiskelee muutama vietnamilainen nuori.  Tässä videossa tapaamme yhden heistä. Vaasassa asuu lähes 3 000 ulkomaan kansalaista, mikä on noin 5 prosenttia kaupungin väestöstä. Väestössä on edustettuna n. 109 kansallisuutta ja kaupungissa puhutaan 92 eri kieltä.
vaasalaisia.info videotiimi: Kari Lajunen

Kommentoi!

sunnuntaina, lokakuuta 03, 2010

Vaasalainen räppäri - ½Cast - African Reggae


Vaasassa tuntematon huippuräppäri
ei kukaan olae profeetta omalla maalaan
Eric Mushendwa, artistinimeltään ½Cast on Vaasassa asuva suomalais-tansanialainen reggaeartisti.
Eric on julkaissut vuosien varrella useita levyjä. ½ Cast ja hänen bändinsä nousi marraskuussa 2005 listaykköseksi Itä-Äfrikan Top Ten listalle.

Lisää omia tietoja kommenttilinkistä.

Merkittävä lista, jota seuraa 50 miljoonaa kuulijaa.
Vaasassa Mushendwa on esiintynyt mm. Doo-Bop-klubilla, Klubi 25:ssä ja tietysti Miratalossa.
Hänen musiikkiaan voi kuunnella You Tuben sivuilla. Googlen lista löytyy täältä:

Vaasan Työväenmuseo Toimii


 Vaasan Työväenmuseo
Vaasan Työväenmuseo toimii videossa kerrotaan perusasiaa Vaasan Työväenmuseosta. Teksti perustuu Tuija Mikkosen aikoinaan museolle nettikäyttöön kirjoittaman tekstiin, jonka Risto Jalonen on muokannut paremmin tätä päivää vastaavaksi.

Taustamusiikkina kuullaan Wilhelm Skatan merimiesvalssia. Skata asuu edelleen syntymäkunnassaan Vöyrillä ja musisoinnista vastaa hän ja hänen yhtyeensä Vörå Spelmansklubb.
Videon kuvitus on Kirsti Jääskeläisen museolla taltioimaa stillkuva-aineistoa.
Toteutus: Roy Rabb ja Risto Jalonen.

Lisää omia tietoja kommenttilinkin kautta.