Hae tästä blogista

lauantaina, lokakuuta 16, 2010

Talvisia ilmakuvia Vaasasta

Varjoliitimellä Vaasan yllä
Arto Halttusen motoroidusta varjoliitimestä Vaasasta otetut talviset ilmakuvat ovat uskomattoman upeitä. Vaikutelmaa vain korostaa ”outo” kuvakulma ja kameran linssin polttovälin tuoma vääristymä.

Arto Halttunen on syntynyt Ähtärissä 1962. Arto pyörittää yhdessä vaimonsa Ritan kanssa perheyritystä, jonka toimenkuvaan kuuluu Koiratarvikkeiden maahantuonti ja vähittäismyynti. Arto Halttunen harrastaa myös paramoorttoreiden maahantuontia ja myyntiä.
-Kun aloitin varjoliitokurssin vuonna 2000, niin jo silloin oli tarkoituksena alkaa harrastaa nimenomaan moottoroitua varjoliitoa. Ja miksikö? No silloin alussa oli jo mielessä muutamia visioita, mitä laji voisi mahdollisesti tarjota.
-Päällimmäisinä ajatuksina oli, mahdollisuus lähteä lentämään silloin kun se minulle sopii, eli en ole riippuvainen kenestäkään. Toinen silloinen tulevaisuuden visio oli, että olisi mahdollisuus lentää missä tahansa ja mihin suuntaan tahansa. Laji todellakin antaa hirveästi vapautta valita sopivia lentohetkiä ja paikkoja.
Lainaus on Halttusen blogista
Ilmakuvia Vaasasta
Merenkurkun ylitys

Tutki alareunan linkkejä.

Kirjoita kommentti


perjantaina, lokakuuta 15, 2010

Panoraamakuvia Vaasan kauppatorilta


Vaasan kaupungin sivuilla on kaksi panoraamakuvaa Vaasan kauppatorista, joita voit liikuttaa hiirellä. Jos näen vain mustan neluiön ja haluata silti katsella kuvaa, sinun on ladattava java. Lataa java

Kommentoi

torstaina, lokakuuta 14, 2010

Vaasa - vuorokausi minuutissa

Nimimerkki piikkipää (Ari-Pekka Kärkkäinen) upploudasi Vaasan kauppatorin webkamerasta kootun videoklipin 18.12. 2007
Webbikamerakuvaa Vaasasta
Netissä on kaksi Vaasan kaupungin ylläpitämää webkameraa, jotka kuvaavat kaupunkia. Kamerat ovat suunnattu kaupatorille ja maasillalle.
Muut läheiset kamerat ovat ajantasainen sää Raippaluodossa ja ajantasainen sää Raippaluodon sillalla. Lisäksi tiehallinnon kmera Vaasan Kotiranta.
Voit katsella Vaasan kauppatoria nauhoittavan kameran kuvaa viimeksi kuluneen vuorokauden ajalta tunti kerrallaan. Valitse kellonaika, klikkaa.
Lataa video ja katso kuvaa joko Katso-painikkeen avulla tai osoittamalla hiirellä kuvan alapuolella olevaa tuntiasteikkoa. Voit tallentaa leikkeen avi-videoksi esimerkiksi ilmaisella CamStudio ohjelmalla.
Vaasan kaupungin ”Merellinen menestyjä” videleikettä eli luontokuvaa syksyisestä ja Vaasasta kesäistä kaupunkikuvaa vesitornista. Leikkeet ovat vuosia vanhoja ja tarjotaan Windows Media tai Apple Quick Time-formaatissa.
Merellinen menestyjä:
Kauppatori:
Maasilta:


Kommentoi


keskiviikkona, lokakuuta 13, 2010

Vaasasta englanniksi Vaasapages


Vaasasta englanniksi ja tunteella
'Vaasa Pages' was born in January 2006 and is unique, both in design and content. I write all my own code so the pages don't look like the 'ready' formats available on the web. 'Vaasa Pages' is about the city I love, and is becoming increasingly more focused on the city itself and places which are within easy reach. It is also about the things that interest me - like Liberal values, the nature, sailing and history and my kids' school - it is about summers and winters. 'Vaasa Pages' is a name, an entity, and that is why it is an 'it' and not a 'they'. I hope you enjoy your stay amongst its pages, and I would love to hear your feedback.

Kuvia Vaasasta
Vaasassa 18 vuotta asunut britti Malcolm Pemberton kertoo blogissaan Vaasasta värikkäästi ja monipuolisesti englannin kielellä. Pemberton on tyypillinen bloggari siinä mielessä, että hänen blogissaan ovat suloisessa sekamelskassa niin harrastus kuin työkin. Mutta näinhän se tapaa olla.
-Vaasa Pages sivusto on suurin piirtein Vaasa minun näkökulmastani. Olen kiinostunut Vaasan historiasta, siksi ovat historia sivut.
Pemberton syntyi 1953 Newcastlessa, Staffordshiressa, Englannissa. Perheen isä oli arkkitehti ja äiti kotirouva. Elämänsä kymmen ensimmäistä vuotta Malcolm asui Yorkshiressä, seuraavat kuusi vuotta Essxissä ja neljä vuotta Irlannissa. Irlannin aika osui raastavan sodan kauteen 1969-1973.
Pemberton avioitui englantilaisen naisen kanssa mutta suhde päättyi eroon. Brightonuissa Malcolm tapasi suomalaisen naisen jonka kanssa avioitui ja he muuttivat Suomeen ja Vaasaan 1989 ja ovat asuneet täällä siitä saakka.
-Minulla on tosi positiivisia kokemuksia Vaasasta. Vaasa on siisti ja rauhallinen paikka luonon ja meren lähellä, missä perheet voivat kasvaa ja elää rauhassa. Olen ulkomaalainen, mutta samalla vaasalainen, sanoo Perberton Malcolm 
VAASAPAGES

Kommentoi - Comments

tiistaina, lokakuuta 12, 2010

Vaasa wikipedioissa


Vaasa Wikipedioissa
Jos joku muu kuin kantavaasalainen haluaa nopeasti perustietoja Vaasasta, on oikea osoite Wikipedia. Wikipedian Vaasa sivu antaa nopeasti hyvät perustiedot kaupungista. 

 Wikiperiaatteiden mukaan jokaisella on mahdollisuus lisätä, muuttaa ja korjata tietoja. Väärinkäytökset, virheelliset tiedot ja vandalismi voidaan poistaa historianpalautustoiminnon avulla. Voit tutkia Vaasa-sivua tästä: 
Englanninkielinen wikisivu Vaasasta on käännös suomenkielisestä:
Ruotsinkiealinen Vaasa wikipedia-sivusto on typistetty versio suomen ja englanninkielisista wikisivuista: 
Wikipedia
Wikipeadia on Internetissä usealla kielellä julkaistava ilmainen vapaan sisällön tietosanakirja, joka perustuu wiki-tekniikkaan ja vapaaehtoisten aktiviisuuteen.

Wikipedian perustivat Internet-yrittäjä Jimmy Wales ja filosofi Larry Sanger tammikuussa 2001. Jimmy Wales luonnehtii hanketta seuraavasti: ”Kuvittele maailma, jossa kaikilla on vapaa pääsy kaikkeen inhimilliseen tietämykseen. Se on tehtävämme.

Helmikuussa 2002 avattu suomenkielinen Wikipedia on yksi sadoista Wikipedioista.Suomenkielinen Wikipedia on 251 271 artikkelillaan artikkelimäärältään 14:nneksi suurin Wikipedia.
Wikipedia etusivu
Vaasa Wikipediassa:

Kommentoi!

maanantaina, lokakuuta 11, 2010

Vaasapedia kaupungin muisti


Vaasapedia on kaikkien vapaasti muokattavissa oleva Vaasa-aiheinen tietosanakirja. Tarkoituksena on luoda Vaasapediaan satoja artikkeleita käsittävä kokoelma. Artikkelit ja kuvat ja videot on tarkoitettu kaikkien kiinnostuneiden asialliseen yhteiskäyttöön ilmaiseksi.
Vaasapedia on vaasalaisten muisti
sinäkin voit auttaa muistamaan
Luo ja muuta artikkeleita rohkeasti.  Huonot ja väärät lisäykset, samoin vandaalien teot - voidaan poistaa historianpalautus toiminnon avulla.
 Ennen kirjoittamaan ryhtymistäsi tutustu Vaasapedian toimintaan. Lisää tietoa esimerkiksi Vaasan Aikajana tai Tunnettuja vaasalaisia nyt ja ennen-ketjuihin. Sivusto on osa vaasalaisia.info palvelukonseptia.
Vaasapeadia on asennettu järjestelmään 28.1. 2006. Jos Sinua kiinnostaa ryhtyä toimittamaan ja täyttämään Vaasapediaa tai jos Sinulla on tietoja mahdollisista hyödyllisistä ja tekijänoikeuden kannalta vapaista artikkeleista tai muista teksteistä, niin ota yhteyttä.
tapio.parkkari(miuku)gmail.com
Vaasapedia: 

Kommentoi


sunnuntaina, lokakuuta 10, 2010

Vaasan historiallinen aikajana


Tekijä:  Knutson, J. Nimeke:  Wasa : från norr . Julkaisija:  Helsingfors : A.W. Gröndahl & A.C. Öhman, 1845 (Dresden : Adler u. Dietze) Ulkoasu:  1 grafiikan lehti : mv. ; 14,5 x 22 cm Julkaisussa:  Finland framtäldt i teckningar / Topelius, Zachris. - Helsingfors 1845, Pl.109, s. 252. Muisti tietokanta/Helsingin yliopiston kirjasto
Vaasan historiallinen aikajana
Vaasapedia on Vaasan muisti
Kaupunkisanakirja Vaasapediassa on luettavissa ja jokaisen täydennettävissä Vaasan historiallinen aikajana. Aikajanassa on merkittäviä taitekohtia kaupungin historiasta. Aikajana alkaa n. 2000 ekr ja päättyy tällä hetkellä vuoden 2008 asuntomaessuihin.

Sinulla on mahdollisuusa täyydentää aikajanaa omilla, mielestäsi tärkeillä, taitekohdilla. Vaasapedia toimii wikiperiaatteiden mukaan. Vaasapedia on kaikkien vapaasti muokattavissa oleva Vaasa-aiheinen tietosanakirja.

Tarkoituksena on luoda kollektiivisesti Vaasapediaan satoja artikkeleita käsittävä artikkelikokoelma.

Luo ja muuta artikkeleita rohkeasti, Huonot ja väärät lisäykset, samoin vandaalien teot - voidaan poistaa historianpalautus toiminnon avulla. Ennen kirjoittamaan ryhtymistäsi tutustu Vaasapedian toimintaan.

Täydennä Vaasan aikajanaa:
Vaasapeadia: 

Lisää tietoja kommenttilinkin kautta.