Hae tästä blogista

lauantaina, tammikuuta 13, 2007

Kevään odotusta

Vankilanrannan venesatamassa on odotuksen tuntua

Kuva: Pappa Razzi

Vaasan venelaiturit, venesatama, vankilanranta

Vaasan Vankilanrannan venelaitureiden liepeillä on selvästi havaittavissa keväämn odutusta. Vielä 12.01. 2007 jääpeite oli vain parisenttinen. Sääennusteiden mukaan ilmat kuitenkin vielä kylmenevät ja tulee kunnon pakkaset.

perjantaina, tammikuuta 12, 2007

Club25

Club25 vetää henkeä tammikuussa

Kuva: ylläpito

vaasa, raastuvankatu 25, Club25, welmu

Vaasassa levisi tammikuun toisella viikolla huhu, että kaupungin perinteinen rokkiklubi, Club25, lakkautetaan. Huhua siivitti se, että klubin takana olevan Welmun puheenjohtaja ei vastannuat soittopyyntöihin, eikä myöskään sähköposteihin.

Pian selvisi että klubia ylläpitävän Welmun saitti oli nurin. Johtopäätökset olivat selvät: Clubi25:ttä ollaan ajamassa alas. 11. tammikuuta sanomalehti Pohjalainen sitten kertoi että lopettaminen on tosiasia.

Iltapäivällä 11. 01 Welmun puheenjohtaja Panu Savinainen kiisti kaiken vaasalaisia info-foorumilla ja kertoi vain lomailleensa, siksi viesteihin ei vastattu:

"Eli edelleen... Welmu ei ole lopettanut toimintaa eikä ole sitä lopettamassakaan. Club25 on tammikuun kiinni jonka aikana hommataan uutta verta puikkoihin ja keväällä meno jatkuu normaalina."

Panu Savinainen
Puheenjohtaja,
Welmu r.y

torstaina, tammikuuta 11, 2007

Mielen kuviaLinda Jakobsson - Nenälintu

http://www.lindajakobsson.com/

linda jakobsson, jean nygård
Vaasalaiset Linda Jakobsson ja Jean Nygård ovat esillä Ateljee Tornissa 28. tammikuuta saakka. Nuorten taiteilijoiden töitä voisi kutsua yhteisellä nimikkeellä mielen kuviksi. Linda Jakobsson maalaa pääasiassa öjlyllä surrealistisvaikutteisia kuvia ja Nygård hakee aiheensa kyberavaruudesta ja pelimaailmasta.

Avoparin ehdottomasti kauniinpi osapuoli, Linda, on esillä netissä varsin näyttävästi sekä omana itsenään että kuvillaan ja kuvamanipulaatioillaan. Jakonsson on saanut myös kansainvälistä tunnustusta. Hänet on kutsuttu näyttelyyn Brysseliin. Hae lisää resursseja hakusanoilla: linda jakobsson

Ateljeeri Tornigalleria

keskiviikkona, tammikuuta 10, 2007

Linjakasta arkkitehtuuria

Arkkitehtoonisia kuvia Vaasasta

Kuva: Kike_B

vaasa, arkkitehetuuri

Kike_B:n arkkitehtuuria koskevat kuvat ovat oivaltavia, mielenkiintoisia ja tuovat aiheeseen jotain uutta.

Tässä modernin kaupunginkirjaston nurkka. Onko siis kuvassa kaupunginkirjston nurkka? Tarvitaanko kuvan selittämiseen kuvateksti vaiko toimiiko kuva myös yksistään?

maanantaina, tammikuuta 08, 2007

Eemu, Eero ja Einari

Einari Uusikylä - (1890-1977) - miniatyyri

Kuva: Tikanojan taidekoti
Tikanojan taidekoti 16.11.2006 – 25.02.2007

Eemu Myntti, Eero Nelimarkka ja Einari Uusikylä

Marraskuun puolivälissä avautuí Tikanojan taidekodissa näyttely Eemu, Eero ja Einari, joka esittelee vaasalaislähtöiset pohjalaistaiteilijat Eemu Myntin, Eero Nelimarkan ja Einari Uusikylän. Näyttely esittelee heidän tuotantoaan varhaistuotannon kautta.

Tämä on ensimmäinen kerta kun näiden tunnettujen pohjalaistaiteilijoiden töitä esitellään yhteistnäyttelyssä näin laajalti. Eemu Myntti, Eero Nelimarkka ja Einari Uusikylä olivat lapsuudenystäviä. He vaalivat koulussa alkanutta ystävyytrtään läpi elämänsä: He kirjoittelivat toisilleen kirjeitä ja kävivät kahviloissa pitkiä keskuteluja taiteesta ja elämästä.

Ehkä paras osoitus heidän ystävyydestään ovat lukuisat heidän toisistaan maalaamat muotokuvat. Kolmikkoa voidaan kuatsua suomalaisen modernismin varhaiskauden tulenkantajiksi.

Eemu, Eero ja Einari-näyttely on Tikanojan taidekodissa 25.02.2007 saakka.

sunnuntaina, tammikuuta 07, 2007

Onkilahdenranta tammikuussa

Synkkää, tihkuista mutta hapekasta , 07.01. 2007

Kuva: Apu72

vaasa, onkilahti, lenkkipolku, lenkkipolut,

Onkilahdenrannan lenkkipolku vaikuttaa lohduttoman synkältä ja pimeltä, mutta jos uskaltautuu ulos, huomaakin ylläattänen että ilma on raikasta ja helppoa hengittää