Hae tästä blogista

lauantaina, syyskuuta 25, 2010

Suomeanruotsalaista lähielämää


Henrik Schyffert Vasa
Suomenruotsalaista näringsliviä
Per Henrik Schyffert on kehittänyt omaperäisen mimiikan, joka perustuu tanssahteluun ja terävään ir imiseen erilaisista arkielämän ilmiöistä. Varsinkin suomenruotsalaisuus on lähellä Per-Henrikin komiikkaa.
Per Henrik Schyffert, född 23 februari 1968 i Ronneby, är en svensk programledare, komiker, artist, manusförfattare och radiopratare. Han är även medlem i Killinggänget, Hassangänget och före detta medlem i den numera splittrade popgruppen Whale.
Per Henrik Schyffert kertoo itsestään.
http://areena.yle.fi/audio/1248143

perjantaina, syyskuuta 24, 2010

Huumorivideoita Vaasasta

Huumorilla Vaasasta
nettihuumori on vaikea laji
Vaasasta kertovat ”huumoripläjäykset” netissä, erityisesti You Tubessa,  ovat harvinaista herkkua mutta niitäkin löytyy. Teräv immät on tehnyt ehkä ruotsalainen tv -julkkis Henrik Schyffert.
Henrik Schyffert gör en informationsfilm från Finlandssvenskt Näringsliv om finlandssvenska lokaltidningar.

torstaina, syyskuuta 23, 2010

Jättiläisten Petanquekisa

 
Vaasassa kokeillaan jättiläispetangueta
tarkoituksena on pelastaa Vaasan imago
Kaupunki on hyvin huolissaan RockPerryn loppumisesta ja uudet ideat ovat ns. kiven alla. Nyt ne ovat kuitenkin sieltä löytyneet. Tämä on toistaiseksi paras idea, minkä luottamusmiehet ja kaupunginjohto ovat keksineet. Ideaa voi kommentoida vaasalaisia.infon foorumissa.
Kansankielessä puhutaan joskus mätäkuun jutuista. Tällöin tarkoitetaan heinä–elokuussa kerrottavia, luotettavuudeltaan epämääräisiä uutisia, jotka saavat uutistilaa, koska kesällä ei tapahdu mitään muutakaan uutisoimisen arvoista. Tässä tapauksessa on kuitenkin todisteena video.
Huumori on todistettavasti vaikea laji.

keskiviikkona, syyskuuta 22, 2010

Vaasaa kiinalaisin silmin

Vaasaa kiinalaisin silmin 
Tässä kiinalaisopiskelija ”Lisan” ensimmäinen stillivideo. Lisa osti elämänsä eansimmäisen kameran viime viikolla. On mielenkiintoista että Vaasan kiinalaisyhteisöstä on nousemassa viisi innostunutta videokuvaajaa, jotka haluavat kertoa elämästään tässä kaupungissa ja myös havainnoida omasta perspektiivistään vaasalaista elämänmenoa. Tulevaisuus näyttää lahoaako innostus alkuvaikeuksiin vai pääseekö Vaasa Kiinan kansalliseen juutuubbiin ja millä tavalla?
Lue Vaasalaisia.info   blogin juttu:

tiistaina, syyskuuta 21, 2010

Laurasia Vaasasta

Laurasia Vaasasta 
Laurasia on yksi Vaasan rock-maailman mielenkiintoisimmista ilmiöistä. Tutustu Laurasian videoklippeihin yhtyeen omalla kotisivulla tai You Tubessa.
Yhtyeen ensimmäinen produktio, An Evening With Rock & Metal Classics, veti 2000 ihmistä kuuntelemaan rock-yhtyeen, kuoron ja sinfoniaorkesterin yhteissointia osana Vaasan XIV kuorofestivaaleja toukokuussa 2009.
Suuruudenhullu tuotanto yhdisti 40 eri taustoista tulevaa soittajaa tekemään yhteistyötä tämän musiikillisia raja-aitoja kaataneen produktion puitteissa. Tämä kuuden konsertin sarja saavutti niin suuren suosion, että se esitettiin vielä kerran yleisön pyynnöstä osana Vaasan taiteiden yötä elokuussa 2009.
Laurasia Clipit
You Tube

Laurasia @ Vaasan Vankila 09.07.2010

 
Laurasia Vaasan vankilassa
Laurasia ryhmä järjesti 09.07. 2010 ulkoilmakonsertin Vaasan vankilassa.
Laurasia on 15-henkinen vaasalainen rock-yhtye, jonka toiminta-ajatuksena on taiderajoja ylittävien spektaakkelien järjestäminen. Yhtye on perustettu vuonna 2008, ja kuvaavaa sen luonteelle on, että monet yhtyeen jäsenistä saavat varsinaisen elantonsa teatterimaailmasta.
Yhtyeen toimintaa tukemaan on perustettu vuonna 2009 Rock-yhdistys Laurasia ry.
Laurasia

maanantaina, syyskuuta 20, 2010

Risto Jalonen Vaasa

Risto Jalonen
Risto Juhani Jalonen on syntynyt Vaasassa 28.10.1957. Naimissa ja kolmen lapsen isä.
Risto Jalonen on Vaasassa ristiriitainen persoona. Hänet tunnetaan taiteen moniottelijana ja multitaiteilijana. Tästä johtuen hänellä on runsaasti kannattajia mutta myös runsaassti vastustajia.
EvenemaX.fi sivustolla Jalonen kertoo itsestään omin sanoin:
”Vuodesta 1989 lähtien olen elättänyt itseni pääosin taiteellisella työskentelyllä ja se se on ollut varsin kirjavaa, luovaa ja antoisaa....

Näiden vuosien varrelle mahtuu eri lehdille ja YLE:n Radio Pohjanmaalle tehtyä freelancertyötä, työskentelyä Vaasan kaupungin taiteilijana, somistaja valokuvaajana sekä tiedotusavustajana kuin myös graafisen suunnittelijan toitä Viljo ja Maire Vuorion Säätiölle, Waasa Graphicselle, Ykkösoffsetille, Painotalo Vartevalle ja monille muille tahoille ja tämä kaikki vain jotain oheista mainitakseni.
Päätoimisesti olen taidemaalari ja kirjailija, käsitellen työkseni kuvia ja sanoja niitä moninaisin keinoin yhdistellen, eikä äänenkäyttökään vierasta näissä yhteyksissä ole.

Nykyisin, viime vuoden tammikuusta alkaen, olen myös toiminut Musiikki- Megan merkeissä videohjaajana, kun olemme muusikko Roy Rabbin aloitteesta työstäneet kuviini ja sanoihini pohjaavia musiikkitaidekokonaisuuksia, joista kuluvan vuoden tammikuussa ilmestyi DVD nimeltä Lähteellä (jatkuu)

Tässä kokoelma Jalosen ja Roy Rabbin tekemiä videoita sekä linkit netissä oleviin tärkeimpiin Jalosta koskeviin resursseihin. Jalosen videogallerioissa You Tubessa ja MySpacessa on yli 30 videota.
Jalosen kotisivu
Vaasapedia
Jalonen MySpace
Jalonen Faceboo
Suomen Taiteilijaseura
Vaasan kaupunginkirjasto
Vaasalaisia.info
http://vaasalaisia.blogspot.com/2005/06/risto-jalonen.html

RaunioBaari Vanha-Vaasa

Täältä kaikki alkoi

Aakkosia (Lite version)


Lausuntaa, räppiä, Risto Jalonen ja ministeri Stefan Wallin keskustelevat kulttuuripolitiikasta.

Vaakalaudalla


Sievistelemätöntä pohdintaa maailmantilasta
Tämä Risto Jalosen ja Roy Rabbin video on tallennettu 14.07. 2010.
Sanat: Risto Jalonen
Äänimaisema, äänitys ja editointi
Roy Rabb

Viimeinen Rotestilaulu


Tässä koputellaan omatuntoja.
Sanat Risto Jalonen
Tekninen toteutus Roy Rabb

Seitsemän tunnetta


Tunnelmointia tuntemattoman tuntumassa
Käsikirjoitus: Risto Jalonen, Toteutus: Roy Rabb

Nimimerkin hautajaiset

Jack Kissan hautajaiset
vaasalaisia.info foorumissa kirjoitti 2008-2009 nimimerkki Jack-Kissa. Jack oli kissaksi varsin ärhäkäs ja puuttui lähes ketjussa kuin ketjussa oleviin kirjoituksiin omaperäisellä huumorilla, jolla harvoin oli mitään tekemistä käsiteltävän asian kanssa.
Tämän seurauksena Jackia tietysti silitettiin sekä myötä- että vastakarvaan. Tilanne äityi niin pahaksi että ylläpidon oli otettavat jutesäkksi ja muutama kivi ja upotettava Jack-Kissa virtuaaliseen Onkilahteen.

Tämä aiheutti Jackin ystävissä ja kannattajissa suuren surun ja Jackille järjestettiin kunnon hautajaiset.
Nimimerkin fanijoukko muisti ylläpitoa suruviestillä: ”Olemme toimittaneet nimimerkkikissa Jackin hautajaiset kaikessa hiljaisuudessa nimimerkin toivomusten mukaan. 11. elokuuta 2009.” Käsikiarjoitus. Risto Jalonen.
Lisää Jalosen videoita;
Yo Tube
MySpace

sunnuntaina, syyskuuta 19, 2010

Kiinalaisopiskelijat videoivat Vaasaa

Vaasa Kiinan ”youtubeen
tieto leviää kiinalaisin voimin
Vaasassa on noin 300 kiinalaista ja heidän keskuudessa on syntynyt ajatus videoida Vaasaa. Primus Motorina toimii Kari Lajunen.   Tarkoitus on että videot talletetaan Kiinan "youtubeen". Jos video kiinnostaa kiinalaisia, niin  katselukertoja tulee helposti miljoonia.
Millään muulla keinoin ja rahalla Vaasa ei kykene saamaan samanlaista yleisöä hyvässä ja pahassa. Toivomus on tietysti että Vaasa antaa itsestään positiivisen kuvan. Lue lisää vaasalaisia.info blogista:

Hetkessä


Raimo Heinonen, valokuvaaja
Vaasan Työväenmuseossa on esillä vaasalaistaiteilija Risto Jalosen ja edesmenneen lehtikuvaaja Raimo Heinosen yhteisnäyttely HETKESSÄ. Heinonen teki runsaat 30-vuotta kestäneen työuran Vaasa-lehden, sittemmin Pohjalaisen, valokuvaajana 1950-luvun lopulta vuoteen 1993 saakka. Heinonen valokuvasi myös vapaa-ajallaan, erityisesti luontoa ja perhettään. Hetkessä-näyttelyssä on runsaat 50 valokuvaa, ensimmäiset 1950-luvulta, viimeiset vuodelta 2003.
Kirja on saatavilla Vaasan Työväen Museosta. Hetkessä-näyttely esillä Vaasan työväen museossa 2.9.2010-25.1.2011, Vapaudentie 27.
Lue myös Pohjalaisen juttu: