Hae tästä blogista

lauantaina, joulukuuta 10, 2011

Marjatta Ripsaluoma - kirjailija, kolumnisti, bloggari

Marjatta Ripsaluoma on vaasalainen kolumnisti, kirjailija ja bloggari. Marjatta kirjoittaa aktiivisti omassa blogissaan ja osallistuu facebook-keskusteluihin.

Herkkävaistoinen kriitikko
Marjatta Ripsaluoma kirjoittaa kolumneja noin yhden kolumnin viikkovauhdilla omaan blogiinsa.

Marjatta Ripsaluoman (65) esikoisromaani Torpeedo julkaistiin torstaina 11.11. 2010 Vaasan kaupunginkirjaston Hyde Parkissa osana Va6a Littfes-kirjallisuustapahtumaa. Romaani sijoittuu vuosiin 1947-1949. Kirjassa 4-5 vuotias Marja tarkkailee aikuisten outoa maailmaa ja tekee siitä tarkkoja havaintoja

Romaanin pikkutyttö yrittää ymmärtää miksi aikuisten maailma on sellainen kuin on, ja miksi äidin mieli vaihtelee niin kuin vaihtelee.

Romaanin Marja-tyttö havainnoi ympäristöään ja siinä eläviä ihmiä tarkkanäköisesti lapsen silmin. Romaanin tapahtumat sijoittuva yli kuudenkymmen vuoden takaiseen aikaan 1947-1949. Aika ei ollut helppo tavaliselle työläisperheelle, jonka äiti oli ajan tavan mukaan kotiäiti ...//...

Täältä voit lukea arvion Marjatta Ripsaluoman Torpeedo kirjasta:
vaasalaisia.info blogi

Ripsaluoman kustantaja on
Ultra Art
http://ultraart.wordpress.com/

Ripsaluomna blogi
http://ripsaluoma.blogspot.com/

keskiviikkona, joulukuuta 07, 2011

Rynnäreitä ja tarkka-ampujia


Valitsin tämän sivuston aiheeksi Vaasan rannikkopatteriston historian, vakka tämä aihe on vain osa patteriston komentajan, komentajakapteeni  (1.7.1998 – 31.12.1998 )  Pauli Salon kotisivua. Sivuston pääaihe ovat tarkka-ampuja-harrastus ja Pauli Salon omakustanteet sekä lentoharrastus. Kuva: Vaasan Rannikkopateriston pienoislippu.

Rynnäreitä ja sotakoneita

Salo on kirjoittanut ja kustantanut kirjat ”Tarkka-ampuja I” ja Tarkka-ampuja II” sekä ”Rynnäkkökivääri”-kirjan. Lisäksi sivulla on juttua ampumaradoista ja mm. Fournier-lentokoneesta sekä mielenkiintoinen artikkeli Doppelraab-purjekoneesta.

Jos ei ole kiinnostunut lentämisestä, eikä aseista, vaan historiasta, niin Vaasan rannikkopatteristo saattaa kiinnostaa:

Vaasan Rannikkopatteristo lakkautettiin 31.12.1998. Patteristo ehti kouluttaa toimintansa aikana noin 20800 varusmiestä reserviin. Näistä noin 3250 koulutettiin Suomenlinnassa ja loput Vaasassa.

Lue lisää Pauli Salon kotisivulta
http://www.netikka.net/paulisalo/

Pekka Joensuu ja hyllytykset


Kirjailija, insinööri Pekka Joensuun blogi on ärhäkkää menoa. Joensuu ottaa kantaa niin vihapuheeseen kuin pakkoenglantiin. Joensuu kokee tulleensa kaltoin kohdelluksi erityisesti sanomalehti Pohjalaisen toimesta. Lehti on hyllyttänyt useita Joensuun tarjoamia kirjoituksia

Ei mikään Don Quiote

Blogissa on myös näyte tulevasta romaanista ”Tuoksu tulee mereltä

Pekka Joensuu (Ylimielinen Vaasa)
”Olav Jern totesi äskettäin Vaasan suhtautuvan ylimielisesti kuntaliitosasiaan. Se oli maakuntajohtajalta suoraan ja oikein sanottu.

Kun vastuuston puheenjohtaja torjui em väitteen voidaan sanoa, ettei hänellä ole peiliä tai se on mennyt rikki.
Voidaan ihan hyvin todeta myös se tosiasia, että Vaasaa on liian kauan hallinnut kapean kahden puolueen ylivalta ja muutamat niiden sekä ruotsinkielisten avainhenkilöt paikallisten sanomalehtien toimittajien tuella.
…//...
Vaasa on liikenteellisesti pussin perällä mutta myös suhteissaan ympäröivään maakuntaan ja sitähän Jernikin käsittääkseni tarkoitti. Kuntaliitosasiassa on syytetty vuositolkulla keskustapuoluetta, Mari Kiviniemeä ja mustasaarelaisia ruotsinkielisiä kuntaliitosten jarrumiehiksi mutta kun nykyhallitus alkoi puhua samaan sävyyn ei enää syytettykään Henna Virkkusta eikä kokoomusta asian vitkuttelusta vaikka hän aivan samoin kuin Kiviniemi esitti Mustasaaren mukaanottoa Vähänkyrön ja Vaasan yhdistymisneuvotteluihin.”

Lue koko juttu Joensuun blogista.

Lue myös Vaasa 2009, kirjoitus ”Nilkki”, joka senkin sanomalehti Pohjalainen jätti julkaisematta.

Lue lisää Pekan blogista
http://www.netikka.net/pekka.joensuu/

Vaasan eläkeläiseet ry:llä on monipuoliset sivut netissä. Erityisesti valokuvaaminen tuntuu kiinnostavan vaasalaisia senioreja. Seuran aktiivisuudesta kertoo 50-vuotishistoriikki, joka on lähes loppuun myyty. Historiikin nimi on ”Vuoromme ei ole päättynyt”.

Yhdessä ikääntyvien puolesta

Yhdistys järjestää mm. senioritansseja ja peli-iltoja sekä yhtaisiä matkoja.  Eläkkeelle siirtyminen ei ole vähentänmyt yhteiskunnallista osallistumista ja vastuuta kuten puheenjohtajan palstalta voi lukea:

”Eduskuntavaalit  17.4. antavat suunnan myös meidän eläkeläisten tulevien vuosien hyvinvoinnille ja toimeentulolle, joten muistakaa käydä äänestämässä!

Eläkeläisten asiat tuntuvat olevan nyt kaikkien ehdokkaiden puheissa ensisijalla, pidetään huoli että myös jatkossa valitut uudet kansanedustajat muistavat lupauksiaan!

Yhdistyksemme toiminnassa edunvalvonta paikallisestikin on tärkeää; saimme päättäjät toteamaan puutteet kaupungin ikääntymispoliittisen ohjelman koti-ja laitoshoidon tavoitteissa paneelissamme 18.1.Kiitos kaikille läsnä olleille, yhdessä saamme asioihin muutoksia.”

Vaasan eläkeläiset ry
http://www.netikka.net/vaasa.elakelaiset.ry/

Mauno Peltosen tutkimuksia


Mauno Peltosen ”Luotain etsii ja tutkii” kotisivulla tehdään tutkimusmatkoja ihmisen ja ihmiskunnan suuriin salaisuuksiin. Peltosen tekstien aiheet ulottuvat ihmismielen saloista rajatietoon ja kvanttimekaniikkaan.

Tutkimusretkia sisä- ja ulkoavaruuteen
- ja vähän muuallekin

Mitään uutta ei opita siellä, missä kaikki ovat samaa mieltä 

Näin Peltonen itsestään:   
"Ns. perimmäisiin kysymyksiin olen aina tuntenut vetoa, eikä kiinnostus ole iän myötä suinkaan vähentynyt. Tällä alueella tiede, uskonto ja filosofia limittyvät toisiinsa ja tarjoavat ehtymätöntä tutkimusmateriaalia. 

Akateemisten opintojen puutetta en ole kokenut kovin rajoittavana tekijänä, koska tämän aihepiirin puitteissa riittää puuhaa jo olemassa olevan tiedon keräämisessä ja analysoimisessa. Siinä voi paljonkin hyödyntää kaikkea sitä, mitä vuosien myötä on 'takkiin tarttunut". 

Suuret arvoitukset 
”Uskonnon, rajatiedon, filosofian sekä tieteellisten teorioiden piirissä on vanhastaan lukemattomia kiistanalaisia, arvoituksellisia tai ratkaisemattomia kysymyksiä. Toisaalta - lisääntyvästä tiedosta huolimatta - näyttää tulevan esiin myös lisääntyvässä määrin uusia kysymyksiö
. ..//..
Näissä kirjoitelmissa olen pyrkinyt tarkastelemaan näitä aihealueita erilaisista ja vaihtoehtoisista näkökulmista. Kriittinen lukija varmasti löytää niistä puutteita. Mutta tärkeintä näissä asioissa lienee kuitenkin erilaisten näkemysten synnyttämä vuoropuhelu” (lainaus)

Lue lisää
http://www.netikka.net/mpeltonen/index.html


Jorma Höykinpuro on vaasalainean sukututkimuksen hatrrastaja.

Jorma on perustutkija

”Olen innokas sukututkimuksen harrastaja Vaasasta". 

"Toimin Keisarin sukuseuran tutkimusjohtajana ja sukukirjojen päätoimittajana. Olen tutkinut Järviseudun seitsemän kunnan (Alajärvi, Evijärvi, Kortesjärvi, Lappajärvi, Lehtimäki,Vimpeli ja Soini) kaikkia sukuja 1500-1700-luvuilta. Lähteinä olen käyttänyt kirkonkirjojen lisäksi voudintilejä, läänintilejä ja tuomiokuntien arkistoja” kertoo Höykinpuro kotisivullaan.

Sukututkimuksen lisäksi Höykinpuro on kehittänyt työvoiman tarvetutkimusta.

”Työssäni olen Pohjanmaan TE-keskuksen tutkija. Olen johtanut ja kehittänyt  työvoiman ja koulutuksen tarvetutkimusta (nk. Vaasan malli), työelämän muutosten ennakointimallia, joka on leviämässä laajempaan käyttöön Suomessa. Minulla on kuusi lasta ja kaksi lastenlasta, joten suku jatkuu kohtuullisesti. ”

Jorma Höykinpuron kotisivulle
http://koti.japo.fi/~jkhpuro/

Arin hengellisiä linkkejä Vaasaan

Ari Kimingin kotisivu

Vaasalainen Ari Kiminki on koonnut kotisivulleen mittavan määrän vaasa-aiheisia linkkejä. Parhaiten Ari on listannut vaasalaisen hengellisen elämän toimijouta Vaasan Ortodoksisesta seurakunnasta Israelin ystävät ry:hyn.

Arin linkkikokoelma antaa kiireiselle selailijalle hyvän läpileikkauksen vaasalaisesta nettitarjonnasta. Sivula on myös yleisiä valtakunnallisia linkkejä kokoajansa oman maun mukaan

Arin kotisivulle
http://www.elisanet.fi/kiminki/

Vaasan ympäristön puolesta

Vaasan ympäristöseura – Vasa miljöforening r.y. on vuonna 1977 perustettu Suomen luonnonsuojeluliiton Pohjanmaan piirin jäsenyhdistys ja se kuuluu myös Natur och Miljö r.f. nimiseen järjestöön. Ympäristöseuraa edelsivät jo 1960-70 luvuilla luontokerhot mm. Reviiri ja Tiainen, joiden aktiiveilla oli merkittävä osuus seuran perustamiseen.

Luontoretkiä ja kannanottoja

Yhdistyksen toimialueeseen kuuluu Vaasa ja Mustasaari. Yhdistyksellä on noin 400 henkilöjäsentä. Ympäristäseura on ottanut kantaa mm. Villa Gustafsron merkitykseen:

Villa Gustafsro
Ympäristöseura jätti elokuun alussa Vaasan hallinto-oikeuteen valituksen rakennus- ja ympäristölautakunnan päätöksestä myöntää Vaasan kaupungin talotoimelle purkamislupa Villa Gustafsro:lle.

Rakennus sijaitsee Kotirannalla osoitteessa Kustaalantie 28. Nimensä talo sai siitä, kun seppämestari Gustaf Lundén ( - 1893) piti tätä hankkimansa tilan päärakennusta kotinaan jäätyään eläkkeelle. Se on Vaasan vanhimpia puutaloja, rakennettu viimeistään 1850-luvulla.

Talo on siis vanhempi kuin kaupunki nykyisellä paikallaan ja se antoi myös nimen Vetokannaksen ja Kotirannan läpi kulkevalle päätielle, Kustaalantie, Gustafsrovägen.

Lue lisää
Vaasan ympäristöseuraa
http://www.sll.fi/pohjanmaa/vaasa


Reino Kolmonen SKP Vaasa


Reino Kolmonen on vaasalainen SKP entusiasti. Kolmonen tunnetaan Vaasassa tinkimättömänä ”aatteen miehenä”. Kolmonen toimii yrittäjänä kiinteistöhuolto alalla, syntynyt Ilmajoella 1948. Naimisissa ja viiden lapsen isä.

Ollut mukana SKP:n toiminnassa vuodesta 1977 lähtien. SKP:n Vaasan os.toimikunnan jäsen.  Kolmonen nostaa bloginsa ohjenuoraksi Bertolt Brechtin säkeet:

"Kun hallitsevat ovat puhuneet
tulevat hallitut puhumaan.
Kuka rohkenee sanoa: ei koskaan?
Kenestä riippuu sortovallan jatkuminen? Meistä.
Kenestä riippuu sortovallan murskaaminen? Myös meistä.
Joka lyödään maahan, nouskoon!
Joka on hukassa, taistelkoon
!"
Reino Kolmosen blogi
http://www.punaiset.net/kotisivu/etusivu.php?pid=reinokolmonen

Tapio Osala iso vihreä Vaasasta


Vihreän liikkeen uranuurtaja Vaasassa 
Vihreän liikeen uranuurtaja Vaasassa, Öjenin suojelumetsän perustaja.

Kaupunginvaltuutettu Tapio Osala s. 1953 Vaasa (vihr) on aktiivi yhteiskunnallinen osallistuja, ylioppilas 1972 Vaasan lyseo, ekonomi Vaasan kauppakorkeakoulu 1977. Siviilisääty: naimisissa. Kaksi lasta :Oskar(-87), Alexandra (-85).

Vihreän liikkeen uranuurtaja Vaasassa ja vaalipiirissä. Kaupunginvaltuutettuna useita kausia, kaupunginhallituksessa ja sen jaostoissa, eri lautakuntien jäsenyyksiä.

Lukee itse yhdeksi merkittävimmistä saavutuksistaan Öjenin metsän (Vaasa, Sundom) rauhoittamisen luonnonsuojelualueeksi. Hänen ystävänsä Pekka Haavisto oli rauhoituspäätöksen aikana ympäristöministeri.

Osala on myös aktiivi nettikirjoittaja. Oman bloginsa lisäksi hän kirjoittaa aktiivisti www.vaalaisia.info foorumissa.

Tapio Osalan blogi
http://tapioosala.blogspot.com/

Markku "Mape" Mäntymaa Vaasa


Kansanedustaja Markku ”Mape” Mäntymaa (kok) kirjoittaa blogissaan sekä yleisistä asioista, että Vaasaa ja vaaseutua koskevista asioista:

Monipuolinen yhteiskunnallinen toimija

Poimintoja: Autokoulun teoriaopettajana 15 vuotta,  sanomalehti Pohjalaisen urheilutoimituksen avustajana 3 vuotta,  paikallisradio Vaasan urheiluavustajana 3 vuotta, jalkapallon nuorisovalmentajana 15 vuotta, Mape ja Pärre duon jäsenenä esiintymisiä eri tilaisuuksissa mm TV-esiintymisiä.

Vaasan kaupunginvaltuusto,  jäsen (1997 - 2004), vpj 2005, Vaasan vapaa-aikalautakunnan,  jäsen (1997 - 2004), pj 2005-, Vaasan kaupunginhallituksen yleisjaosto,  jäsen (2001-2004, Vaasan kaupungin opetuslautakunta,  jäsen (1997-2000) mm.

Kovempia rangaistuksia lapsen hyväksikäytöstä
Kirjoitettu marraskuu 2011
 Rangaistukset lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä eivät ole ajan tasalla. Pohdin tätä asiaa monesti todella huolestuneena Pohjanmaan poliisilaitoksen aamupalavereissa, jossa edellisen vuorokauden rikosjuttuja käytiin läpi. Rikosilmoitusten joukossa oli usein jonkinasteinen lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö.

Olen allekirjoittanut kaverini, poliisikansanedustaja Kari Tolvasen (kok.) tekemän lakialoitteen, joka koventaisi rangaistuksia lasten seksuaalisissa hyväksikäyttötapauksissa.

Markku Mäntymaan blogi
http://www.markkumantymaa.fi/mape/

tiistaina, joulukuuta 06, 2011

Harri Moisio - perusvaasalainen


Harri Moisio on Vasemmistoliiton puoluevaltuuston puheenjohtaja, Vaasan kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen ja sen suunnittelujaoston jäsen - Pohjanmaan Vasemmiston puheenjohtaja. Blogissa on kirjoituksia elämästä ja välillä vähän politiikasta..
.
Perusvaasalainen Harri Moisio

”Jälkikasvun kanssa on tullut kierrettyä ympäri Vaasaa loppukesän ja syksyn aikana. Useimmiten matkamme kulki Hietalahden Villan kautta rantareittiä joko kohti Suvilahtea tai kaupunkia. Rantoja pitkin kulkiessa korostuu se hieno periaate, että kaikilla kaupunkilaisilla säilyy oikeus arvokkaaseen merenrantaan. Niitä ei pitäisi sulkea missään kohtaa kaupunkia rakennettaessa.

Monia kehittämisen ja ehostamisen paikkoja näillä retkillä on virinnyt. Yksi hienoimmista on visio kulttuurijunasta. Sitä mielikuvaa olen vahvistanut ja sieluni silmin kuvia eteeni rakentanut. Varta vasten olen jopa reittini nukkuvan pienokaisen kustannuksella valinnut poukkoilevien polkujen kautta ja tutkinut mahdollisuuksia.”

Lue lisää Harrin blogista
http://harrimo.vuodatus.net/

Eppu Saarela - parempi kansalaisyhteiskunta


Eppu Saarela opiskelee hallintotieteitä ja toimii Hallinnoijat ry:n puheenjohtajana 2011. Paremman suomalaisen hallinnollisen ja poliittisen ympäristön rakentaminen on Epulle sydämen asia.

Kansalaisyhteiskunnan puolesta

Näin Eppu itsestään:
Työskentelen Vaasan vihreiden nuorten ja opiskelijoiden sekä Vaasan seudun vihreiden hallituksissa 2011. Tavoitteeni on olla mukana tekemässä uutta oikeudenmukaista kansalaisyhteiskuntaa, jossa jokaisella olisi nykyistä parempia mahdollisuuksia vaikuttaa lähiympäristönsä kehitykseen.

Kansalaisyhteiskunta voi syntyä vain yhteisöllisyyden kautta ja siksi meidän pitää varmistaa, että jokaisella on todella mahdollisuudet onnellisen elämän rakentamiseen.

Lainaus Epun blogista:
”Vaasan Sosiaalidemokraattisten opiskelijoiden puheenjohtaja Pekka Tuuri kuvasi mielipidekirjoituksessaan Vaasan yliopiston poliittista tilannetta porvarihegemoniaksi. Osuva ja rohkea teksti antoi ymmärtää, että Vaasan yliopiston kampukselta löytyy vain yhdenlaista poliittista ajattelua.

Monet Tuurin teeseistä pitävät paikkansa, mutta hän ei huomannut, että Vaasan yliopistossa ei vallitse pelkästään porvarihegemonia vaan myös patriarkaalinen hegemonia.”

Lue lisää Eppu Saarelan blogista:
http://eppusaarela.fi/blogi/

Marjatta Vehkaoja - kunnallispoliitikko Vaasa

Liisa Marjatta Ilona Vehkaoja (o.s. Voionmaa, s. 9 toukokuta 1946 Helsinki), on pitkälinjan poliitikko. Koulutukseltaan hän on valtiotieteiden kandidaatti. Vehkaoja toimi kansanedustajana kolme kautta ajalla 22. maaliskuuta 1991 – 18. maaliskuuta 2003. Hän edusti Vaasanläänin vaalipiiriä ja kuului Sosiaalidemokraatien eduskuntaryhmään.

Marjatta ottaa hanakasti kantaa

Marjatta Vehkäoja vaikuttaa monella rintamalla. Hän on Vaasan kaupunginvaltuutettu 1985-, kaupunginhallituksen 1. varapj. 2009, Mielenterveyden Keskusliiton valtuuston puheenjohtaja ja mm Sosiaali-ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja 1999-2003. Vehkaoja tunnetaan erityisesti sosiaalitoimen asiantuntijana ja kriittisestä suhtautumisestaan kielikysymykseen.

Kärjistyvät kieliasetelmat (lainaus blogista)
Olin tänään kokouksessa, jossa eräs Vaasaan paluumuuttanut henkilö totesi ilmapiirin kaupungissamme muuttuneen jyrkemmäksi kieliryhmien välillä. Se on aivan totta. Tässä kannattaa huomata, että muuttunut lainsäädäntö ja hallintokäytännöt kantavat tästä suuren vastuun.

Suomen-ja ruotsinkielisillä ei ole enää yhteisiä koulupihoja, joissa kielikylpy toteutui kuin itsestään. Ei – nyt annetaan tieteellisesti perusteltua kielikylpyopetusta omissa luokissaan erikseen kummallekin kieliryhmälle. Tämä malli ei kata koko ikäluokkaa – silloinhan puhuttaisiin muuten jo pakosta.”

Marjatta Vehkaojan blogi
http://marjattavehkaoja.blogspot.com/

Maria Tolppanen - kansanedustaja Vaasa

Vaasalainen kansanedustaja Maria Tolppanen täyttelee blogiaan verkkaisesti.

Marialla on asiaa

Eduskunnan puhemiehelle 
Kansaneläkelaitos on ryhtynyt ulosmittaamaan opintotukia opiskelijoiden veronpalautuksista. Kela ulosmittaa takaisinperittäviä tukia, vaikka se on tehnyt opiskelijan kanssa takaisinmaksusuunnitelman ja vaikka opiskelija on noudattanut suunnitelmaa ja maksanut erät sovitussa ajassa takaisin.

Tämä tarkoittaa sitä, että allekirjoitettukin takaisinmaksusuunnitelma on vain yhteen suuntaan sitova: Maksuvelvollisen on suoritettava takaisinmaksu aikataulussa, mutta sovitun aikataulun noudattaminen ei estä Kelaa viemästä saatavia perintään.

Lue lisää Maria Tolppasen blogista
http://mariatolppanen.blogaaja.fi/

Nuorten kansalaisraati Vaasasa


Uudenlaista demokratiaa luomassa blogi on kahden Vaasan yliopiston tukijan blogi: Harri Raisio toimii tutkijana Vaasan yliopiston sosiaali- ja terveyshallintotieteen oppiaineessa sekä BoWer-hankkeessa ja Seija Ollila toimii sosiaali- ja terveyshallintotieteen yliopistonlehtorina Vaasan yliopistossa.

Vaasalaisnuorten kansaisraati toimii
Toteutettava kansalaisraatikokeilu on Suomessa ainutlaatuinen. Blogin tarkoitus onkin tällöin toimia tiedotuskanavana ja esitellä tarkkaan projektin etenemistä sekä myös avata deliberatiivisen demokratian ideaalia sekä projektityön keskeisiä kysymyksiä. 

Blogissa tutkitaan mm. Vaasan nuorisoraadin merkitystä:

Nuorten kansalaisraati -menetelmään kuuluu yhtenä olennaisena osana arviointi. Vaasan nuorisoraatiprosessia arviointiin heti toiminnan päätyttyä ja sen pohjalta laadittu arviointiraportti julkaistiin joulukuussa 2010 tässä blogissa. Maailmalla aiemmin järjestettyjen nuorisoraatien ja kansalaisraatien arvioinnit on useimmiten tehty tapahtumahetkellä tai välittömästi toiminnan päätyttyä.

Halusimme kuitenkin Vaasan nuorten kansalaisraadin osalta saada arviointitietoa myös pidemmältä ajanjaksolta. Näin toimien oli mahdollista arvioida nuorisoraatia huomattavasti monipuolisemmin.

Uudenlaista demokratiaa luomassa blogi
http://blog.uwasa.fi/kansalaisraatikokeilu/

Aluekehitysblogi - Vaasan yliopisto


Hannu Katajamäki työskentelee Vaasan yliopistossa aluetieteen professorina. Katajamäki on erikoistunut yhteiskunnallisen kehityksen erittelyyn paikallisyhteisöissä. Hannu Katajamäki on erityisen kiinnostunut maaseutualueiden kehityksestä.

Aluekehityksen arjesta ja juhlastakin

Hannu Katajamäki määrittelee bloginsa luonteen mm. näin:

”Olen erikoistunut yhteiskunnallisen päätöksenteon ilmenemisen erittelyihin erilaisssa maantieteellisissä ympäristöissä. Erityistä huomiota kiinnitän kirjoituksissani päätösten ja toimenpiteiden vaikutuksiin paikallisyhteisöissä.”

Lähidemokratia
Lähidemokratian monet tulkinnat

"Aidon lähidemokratian välttämätön ehto on todellinen toimivalta. Paikallisyhteisöjen asukkaiden tulee pystyä vaikuttamaan lähipalvelujensa järjestämiseen ja maankäytön suunnittelun periaatteisiin
Perinteiset edustuksellisen kuntademokratian välineet eivät pysty ottamaan huomioon suurentuvien  kuntien moniaineksisuutta. Tarvitaan lähidemokratiaa. Käsitykset lähidemokratian luonteesta kuitenkin vaihtelevat. (lainaus)

Lue lisää Katajamäen aluekehitysblogista
http://blog.uwasa.fi/aluekehitys/

Vaasan nuorisovaltuuston blogi

Vaasan kaupungin nuorisovaltuusto on Vapaa-aikalautakunnan alainen nuoria koskevien asioiden asiantuntija- ja yhteistyöelin. Nuoret valitaan vaasalaisilta yläkouluilta, toisen asteen oppilaitoksilta ja kolmannen sektorin nuorisotahoilta.

Nuoret vaikuttavat Vaasassa
Nuorisovaltuuston edustajia valitaan 23. Lisäksi kaikille edustajille valitaan henkilökohtaiset varaedustajat. Nuorisovaltuutetut ovat vaasalaisia 13-22 -vuotiaita nuoria. Toimintakausi on yksi vuosi.

VILLE MYLLYAHO
"Olen Ville, tulen lyskasta. Toimin nuorisovaltuuston puheenjohtajana tänä vuonna, olen aikaisemmin toiminut jäsenenä ja varapuheenjohtajana ja olen edustanut kirjastolautakunnassa ja Gerbyn aluetoimikunnassa, sekä olen myös toiminut vapaa-aikalautakunnassa varajäsenenä. Tästä huolimatta olen hyvin kiinnostava ihminen.

Heräsin eräänä aamuna kahdeksannella luokalla ja päätin alkaa kammata hiukseni ja ryhtyä vaikuttamaan. Tänä päivänä, kaksi ja puoli vuotta myöhemmin, olen Vaasan nuorisovaltuuston puheenjohtaja.

Jos olisin eläin, olisin luultavasti lehmä, sillä se on ainut eläin jonka osaan edes auttavasti piirtää. :"

Vaasan nuorisovaltuuston blogi
http://vaasannuorisovaltuusto.blogspot.com/

Vaasan kantakaupungin blogi

Vaasan kantakaupungin blogi on kuvaamataiteiden lehtori Aimo Nybergin ylläpitämä kantakaupungin asukasyhdistyksen ikkuna Vaasaan.

Vaasan ennen ja nyt blogi

Lehtori Aimo Nyberg haastaa vaasalaiset kertomaan sanoin ja kuvin, miten Vaasa on muuttunut vuosikymmenten saatossa.

Vaasan ennen ja nyt blogi on avoin kaikelle asialliselle, muistoja ja tunteitakin herättäville kirjoituksille ja kuvamateriaalille, joissa Vaasan, lähinnä keskikaupungin alueen, muuttuminen tulee jollain tavalla esille ja todistetuksi, kirjoittaa Aimo blogissaan.

Blogissa on runsaasti paikallistietoa, kannanottoja ja uutisia Vaasan kantakaupungista. Blogi on avoin kaikille asiallisille kuville ja kirjoituksille, suomeksi, ruotsiksi ja millä Vaasassa puhutulla kielellä tahansa, niin kuin monikulttuurisessa kaupungissa pitää ollakin.

Vaasa ennen ja nyt blogi
http://www.vaasaennenjanyt.blogspot.com/

Vaasa elää myös öisin


Vaasa by night on Heikin, Henkan, Tuomaksen ja Ollin hiukan laiskasti päivittyvä sivusto Vaasan yöelämästä ja sen ilmiöistä sekä arvioita vaasalaisista mestoista. Vaasa tarvitsee räväkän sivuston. Olisiko tässä hyvä kehitysalusta

Yömyöhään Vaasan yössä

Poikien omien sanojen mukaan: ”Neljä vaasalaista opiskelijaa kertovat elämästään, tai lähinnä alkoholin kulutuksestaan. Arvosteluja vaasan seudun ravintoloista, baareista ym. 

Sivuston aiheita mm. Vaasan paras kampaamo, Shokkiarvostelaussa Panco Villa ja Vaasa by Night otti äkkilähdön. Sivuskon kommenttiosuus voisi olla räväkämpi.

Jätkäporukassa
"Olipas yksi taannoinen ilta tässä ei niin kaukaisessa lähimenneisyydessä, kun olimme jälleen kerran VBN-porukalla Fontanassa. Olli oli eksynyt eräille tupareille ja jouduimme muun porukan kanssa dokaamaan keskenään. Naisia ei sallittu tällä kertaa mukaan."

Vaasa by nighy blogi
http://www.vaasabynight.com/

Uuden kulttuurin Vaasa

Tämä on Volume
Vaasan Uuden Kulttuurin Yhdistys eli Volume huolehtii vaasalaisten bändien harjoittelutiloista, järjestää konsertteja sekä tukee paikallisten kulttuurintekijöiden kehittymistä tarjoamalla koulutusta ja esiintymismahdollisuuksia.

Volumaen sivuston sisältöä ovat blogit, keikat, matkat, uutiset, vaasalaiset bändit... Sivusto kerää myös käyttäjien kommentteja. Vaasalaiset bändit osuus antaa tietoja kaupungin kevyenmusiikin musiikkielämästä.

Volumen blogi
http://www.volume.fi/

MariaKristiina blogi Vaasasta


MariaKristiinan aatoksia elämästä 

Mukaansatempaavan Akateeminen ja Railakkaan Itsenäinen Ajattelija Kaoottinen Rauhanhäiritsijä, Itkettävän Sarkastinen Tyhjäntoimittaja ja Ivaaja sekä Ihanteellisen Nalkuttava Arkkitehti

Ulkonäköterroristit
Ulkonäköterroristille ei riitä oman ulkonäkönsä muokkaaminen haluamakseen vaan hän yrittää pakottaa muutkin samaan muot(t)iin arvostelemalla armotta kaikkia, jotka poikkeavat hänen kauneuskäsityksestään. Ulkonäkökriteerinsä hän on yleensä omaksunut lukemistaan naistenlehdistä tai yleisemmin populaarikulttuurin kuvastosta

Feminismi Maskulismi
Feminismi on naisasiaa ja feministit pyrkivät ajamaan naisten etua, sillä heidän mielestään naiset ovat yhteiskunnassa syrjitty ja jopa sorrettu sukupuoli. Feministinen liike on pirstaloitunut useisiin suuntauksiin, koska naisillakin on keskenään erilaisia intressejä ja käsityksiä siitä, mikä ylipäätään on naisten etu ja onko lopullisena tavoitteena naisten hallitsema matriarkaatti vai riittäisikö tasa-arvo - ja miten se tasa-arvo pitäisi määritellä.

Maskulismi
Maskulismi on miesasiaa ja maskulinistit pyrkivät ajamaan miesten etua, sillä heidän mielestään nyky-yhteiskunnassa syrjitään monessa asiassa pikemminkin miehiä. Samoin kuin feminismissä, myös maskulismissa voi olla useita keskenään erilaisia painotuksia. Vastakkaisten tavoitteidensa vuoksi maskulismi joutuu usein törmäyskurssille feminismin kanssa, jolloin se helposti sotketaan antifeminismiin, sovinismiin tai jopa misogyniaan eli naisvihaan - aivan samoin kuin feminismiä toisinaan pidetään silkkana miesvihana. ”

Virkistävän kantaaottavia kirjoituksia

Maria Kristiinan blogi
http://mariakristiina2.blogspot.com/

Vaatesuunnittelijan blogi Vaasasta


Miksiköhän suurin osa vaasalaisista bloggaajista on nuoria naisia?

Avoimin silmin ylt´ympäriinsä

Vaasassa riittää trendikkäitä nuorten naisten ylläpitämiä blogeja. Vaatesuunnittelija Jonna Jonzonin osittain englanninkielinen blogi ei tee poikkeuksta. Jonna osoittautuu moderniksi cityihmiseksi, jonka elämää ohjaa lifestylen hallinta. Jonna on myös koiraihminen.

Jonna
Happy workaholic with a positive, ironic attitude and huge love for personal freedom.
♥ Photography, audio books, health, food & drinks, fashion & beauty, travelling, nature, dogs, philosofy, politics, history, cooking, interior decorating, DIY projects and much, much more... All photos are taken by me, unless otherwise stated.

Lady in red
”Bongailuhan on monen mielestä mukava harrastus. Joku kyylää tipuja, toinen junia. Minä puolestani ajattelin seurata jatkuvasti punaiseen pukeutunutta leidiä, alla ensimmäiset otokseni - jatkoa seuraa... (oma topikki)

Repertoaari
Jonnan repertoaari on laaja. Kaikki napakasti muutamalla lauseella.

Jonnan blogi
http://jonnajonzon.blogspot.com/.

Virtuaalisia erätarinoita vaasalaisittain

Jari Lehtinevan ”Sipinrinne.Com” on suurella sydämellä tehty luonnonystävän blogi. 

Virtuaalisia erätarinoita

Suomessa on vankka ja vanha erätarinoiden kirjallinen perinne. ”Asennolla” tarinoiminen on osa suomalaista sielunmaisemaa. Nykyaikana nämä tarinat ovat siirtyneet virtuaaliseen muotoon vaikka käyttöliittymänä eräkirja on yhä ylittämätön. Näin Jari Lehtineva sivuston nimestä:

Sipinrinne
”Aito Sipinrinne löytyy Kuusamosta Kuusinki-joen rantamilta. Se on paikka, joka löydettiin v. 1993. Jo ensitapaamisessa se nimettiin Sipinrinteeksi. Siellä olemme viettäneet nyt jo kymmenen vuoden aikana vähintään muutaman päivän vuodessa kalastellen ja tulilla tarinoiden. Sipinrinne on nuotionsavun ja erämaan tuoksuinen tarinointipaikka.

Sisällöstä
Sivuston yläpalkki muodostuu satunnaisesti vaihtuvista kuvista, joihin olen pyrkinyt valitsemaan sivuston henkeen ja osittain jopa väritykseen sopivia valokuvia. Kuhunkin kuvaan olen etsinyt jonkin aiheeseen sopivan ajatelman tai mietteen lempikirjailijoiltani eräilyn ja kalastuksen maailmasta (mm.Aho, Lidman) tai vain muuten aiheeseen sopivan, matkaan tarttuneen tai löytyneen mietelmän. Lähde/kirjailija on aina mainittu.”

Jarin blogi
http://www.sipinrinne.com/info/

maanantaina, joulukuuta 05, 2011

Vaasalaisen Miran kasvoblogi

Miran blogi Hattarakone on blogi Mirasta tai oikeastaan Miran kasvoista. Mira on löytänyt mielenkiintoisen aiheen – omat kasvonsa useimmiten käsivarrenmitan päästä kuvattuna, pään hieman painettuna etunojaan.

Ilmeettömyys onkin ilmeikästä

Mira on tutkinut kasvojaan tarkkaan ja löytänyt niiden ilmeettömyydestä omaperaisen ilmaisuvoiman. Monta ilmeetöntä Miraa muuttuukin moni-ilmeiseksi. Sinun on itse todettava asia. Astu sisään Miran kasvogalleriaan.

Näin Mira
"Yllätyksekseni en löytänyt mitään mieleistä perus vaatekaupoista, joissa en hetkeen ollut ollut. Menin kuitenkin citymarkettiin ruokaostoksille, ja yllätyksekseni löysin kolme kivanväristä villapaitaa, jotka olivat hyvässä tarjouksessa.

Kulutin puolituntia citymarketin pukukopissa pähkäillen ostanko ne kaikki, vai jäisikö joku vielä kaupan hyllyille. Yllätyksekseni cittarissa oli myös mahtavat valaistukset pukukopeissa, joka sai minut pienen kamerani kanssa viihtymään siellä vielä kauemmin."

Miran blogi
http://virtuaalipenis.blogspot.com/

Even biletysblogi

Even blogi ”Elämä on lyhyt, elä se täysillä”, on täynnä biletystä, frendeja ja meininkiä.

Elämä on lyhyt, elä se täysillä

...nyt on jo maanantai-ilta ja viikonloppu on mennyt taas hujauksessa. huhhuh. Lauantaina oli kiva ilta vaikka lähinkin aikasin jo kotiin baarista. Oltiin siis ensin Fannyn luona tyttöjen kanssa superkivoissa alkujuhlissa ja sieltä mentiin fonaan (yllätys yllätys). Sen jälkeen ei oo oikeen tapahtunu mitään erikoista. Nyt odotankin vaan jo ens viikonloppua minkä suunnitelmia en malta odottaa!!

Even blogi
http://evevv.blogspot.com/

Vaasalaisen teinin blogi

Bloggaajanimimerkki kangaspäärynä vaikuttaa hyvin nuorelta naiselta. ”Hyvin nuorelta” on tietysti vain pappabloggaajan arvio. Blogissa ”Love in the heatphones”pohditaan mm. teiniäitejä ja teiniraskautta.

Rakkautta korvaluureissa

”Eikö silloin, kun ollaan raskaana, huolehditaan siitä pienestä ihmisenalusta täysillä, eikä vaan valiteta kokoajan kuinka se on niin ärsyttävä kun se huutaa keskellä yötä, ettei saa nukkua ilman keskeytyksiä, vai onko se näille teiniäideille, joidenka ajatusmaailma on vielä matalemmalla kuin oma ikä, niin pelkkä nukke joka oli pakko saada?

Onhan kyllä aikuisiakin äitejä, jotka tekevät näin, mutta niistä ei ole niin paljon meteliä kuin teineistä. Hih."'

Bloggaajana on kangaspäärynä on vielä noviisi mutta käppyrät ovat selvästi ylöspäin.

Kangaspäärynän blogi:
http://loveintheheadphones.blogspot.com/

Vaasalainen polkupyöräblogi

Vanhat polkupyörät ja niiden kanssa puuhaaminen on jo pitkään ollut nouseva harrastus. Yksi harrastuksen johtavia hahmoja valtakunankin tasolla on vaasalainean Mikko Råberg.

Mr. Velo – vaasalainen Mikko Råberg

Mr. Velo eli vaasalainen Mikko Råberg on rohkea mies. Mikko kertoo avoimaesti blogissaan taistelustaan syöpää vastaan. Ja taudin voittamisesta. Tässä blogissa Mikko on kuitenkin vanhojen velocipedien eli fillareiden eli munamankeleiden asiantuntija. Mikko alloitti sivuston ylläpitämisen elokuussa 2005.

”Kun terve, aktiivisesti urheileva nuorimies sairastuu syöpään, se pysäyttää ja pelottaa. Ensimmäinen ajatus on, että syöpä tarkoittaa kuolemaa. Niin kävi myös Mikko Råbergille, 37, joka huomasi epämääräisen patin kaulallaan juhannuksena 1999. Patista diagnosoitiin non-Hodgkin-lymfooma, imukudossyöpä.

– Ajattelin, että nytkö noutaja tuli jo tässä vaiheessa elämää.  Liikunnan antamasta hyvästä kunnosta oli apua rankkojen hoitojen aikana, ja treenikaverit olivat parhaita tsemppaajia, kun hoidot olivat ohi ja Råberg alkoi palailla saleille.”

Mikon pyöräsivu on parhaimmistoa mitä polkupyöräharrastajille voi tarjota. Sivuston antia on mm. hyvin toteutettu sisällysluettelo ja hieno linkikokoelma.

Mikon blogi
http://www.mrvelo.com/

Todella elämänmakuinen blogi. Kolme opiskaelijaa, kolme kaupunkia ja kolme asuntoa. Ja kolme naista. 

1358 kilometriä ja risat
”Opiskelijakolmio sisältää kolme naisenalkua, kolmessa asunnossa, kolmessa kaupungissa. Sama maa, paljon kieliä käytettäväksi. Soluelämää ja omilleen muuton kiemuroita. Koti-ikävää, tutustumista uuteen paikkaan ja tuoreisiin kasvoihin. Tunteiden ja tapahtumien kirjoa."

Sitä kirjoa
"Asuinkumppanuus on pikkuhiljaa hivuttautunut ärsyttävyyden puolelle ja pinnaa kiristää se, miten toinen ei voi käyttää minun imuriani, vaikka olen sen yhteiskäyttöönsä luvannut, vaan jyystää huoneensa lattiaa kylpyhuoneen kuivaimella. Miten toinen ei osaa sellaista yksinkertaista asiaa, kuin pyyhkäistä liettä laitettuaan ruokaa. Miten hänen tiskinsä lojuvat altaan vieressä ja levittävät sulotuoksuaan keittiöön.

Miten hän ei voi viedä mainoksia ja lehtiä keräykseen. Miten hän on voinut lotrata kolmessa kuukaudessa litran verran yleispesuainetta lattialleen. Yleisistä tiloista huolehtiminen on ilmeisesti suurimmaksi osaksi minun vastuullani"

1358 kilometriä blogi
http://opiskelijakolmio.blogspot.com/

Pienet asiat tekevät elämästä suuren

Vaasalainen Johanna tilittää blogissaan tuntojaan, paljastaa pienen siivun sisintään ja pohtii elämää ja ihmissuhteita ja elää nuoren naisen elämää. Virkistävän aito blogi. My mind as Jossu

It´s little think, that make life big

”Täällä on kaikki mitä ihminen tarvitsee; mutta silti jotain puuttuu. Kipinä, se kipinä jonka joku tietty paikka saa aikaseksi tai ihminen. Mitä mä haluan tehdä isona -aikusten oikeesti? Mulla ei oo mitään hajua. Haluaisin matkustella, nähdä maailmaa, tehdä töitä tai opiskella jossain muualla. Siihen vaaditaan paljon, etenkin rohkeutta.

Pitäis pystyä luopumaan kaikesta hyvästä, mitä on täällä samalla kun onnellisesti saa jättää huonot asiat taakseen ja aloittaa vaikka ihan puhtaalta pöydältä”, kirjoittaa Johanna

Johannan blogi
http://mymind-ssu.blogspot.com/

Westis - vaasalainen musiikiblogi

Westis-blogi on vaasalaisen Joni Westerbackan musiikkisivusto. Sivusto on englanninkielinen ja sisältää runsaasti näytteitä Jonin musiikista.

Songs from my archives

Näin Joni kertoo itsestään ja pyrkimyksistään. Tiukkaan tyyliin sivustolla on myös paljon tekniikaa ja musiikin sisäpiiriä kiinnostaa tietoa.

"I’m a hobby music producer who has been releasing music online since 1998. The styles and techniques of music producing have been changed many times during these years but the main goal in my music creation is still the freedom to release whatever i like. You know, hobbies are the things you like to do most when you have nothing else to do. Or if you want to relax or just to do the thing you like the most. And music composition is the thing for me"

Joni Westerbackan blogi
http://westis.net/

Sånt är livet-blogi

Sellaista elämä on
Sånt är livet
Hyvä ruoka, parhaat reseptit, kirpputoreilla koluaminen, elämästä nauttiminen, uudet kokemukset ja onnellisen elämän tapahtumat. Näistä on tämä blogi tehty, kirjoittaa stiinapauliina blogissaan.

stiinapauliinan mielijuttuja ovat mm. leipominen, design ja valokuvaus.
Blogi
http://stiinapauliina.blogspot.com/

sunnuntaina, joulukuuta 04, 2011

Ilman eräpäivää on ammattiopiston kirjastonhoitajien blogi, joka ylittää ennakkoluuloja paperinmakuisista virkanaisista. Kirjastonhoitajathan ovat etupäässä naisia.

Kirjastossa ilman eräpäivää
Johanna ja Eeva (ja mukana myös Leena) kertovat omasta työstään Vaasan ammattiopiston kirjastossa sekä pureutuvat myös muihin ajankohtaisiin kirjastomaailmaan liittyviin aiheisiin. Johanna och Eeva (och Leena också) jobbar i yrkesinstitutens bibliotek och berättar saker om deras jobb och allt annat möjligt som innebär till biblioteksvärld.

Kun Ruotsin ruotsalaiset tulevat Merenkurkun ylitse Vaasaan tapaamaan kollaegojaan, tapahtuu kaikenlaista, etupäässä toinen toisiltaan oppimista:

Suomenruotsin ja riikinruotsin erot
Kun pääsi monien vuosien tauon jälkeen puhumaan syntyperäisen ruotsalaisen kanssa, niin huomasi taas sen, mitä eroa on ruotsinkielellä ja ruotsinkielellä. Meidän sanastossamme on monia aidolle ruotsalaiselle tuntemattomia sanoja, mm. meille niinkin tuttu sana kuin närvårdare.
Ruotsissa ei ilmeisesti ole ammattinimikettä lähihoitaja? Lisäksi opimme ainakin, että käsite aula/pääsisäänkäynti tarkoittaa aidolle ruotsalaiselle ihan eri asiaa kuin meille.
Blogi
http://ilmanerapaivaa.blogspot.com/

Kompastelua vaasalaisittain

Kompastelua blogia ylläpitävä nuori nainen osoittautuu musiikin, kirjallisuuden ja tiedonjanon heavyuseriksi.

Kompastelua elämän valtatiellä
Kompastelija kirjoittaa:
"Jo pitkään olen ihastellut ihmisten kirjablogeissa olleita kirjallisia maailmankarttoja. Esimerkiksi P.S. Rakastan kirjoja -blogin Sara merkkaa ylös myös Yhdysvaltain osavaltiot.

Itse olen jo pitkään halunnut perehtyä eurooppalaiseen kirjallisuuteen. Kävin läpi lukemani kirjat vuodesta 2009. Hämmästyksekseni olen lukenut vain 11:n eri valtion kirjailijan teoksia! Lähinnä olen tainnut kahlata suomalaisia ja, klumps, yhdysvaltalaisia kirjoja"., kirjoittaa blogin ylläpitäjä.

Kompastelua blogi
http://kompastelua.blogspot.com/

Vaasalaistunut tyylibloggaaja Lapista

Annastiina kertoo olevansa parikymppinen vaasalaistunut lapintyttö, jonka mielessä tyyliasiat tuntuvat pyörivän vähän useammin kuin oikeastaan olisi tarpeen.
Vaasalaistunut tyylitaituri Lapista

Annastkiina on paitsi muotitietoinen myös trenditietoinen. A. On sopeutunut hyvin vaasalaiseen citykulttuuriin kuten huomaat jos käyt sivulla. Näin A. kertoo päivän ”menunsa”:

”Päällä tänään BikBokin farkut, Monkin neule, H&M:n järkyttävän nukkaantunut pipo, Nellyn nilkkurit ja KappAhlin käsikoru. Tykkäsin hirveästi tuosta käsikorusta yhdistettynä neuleeseen, näyttää mun mielestä oikein kivalta. (: Tuo neulekin pääsi tänään käyttöön muute varmaan toista tai kolmatta kertaa, nyt alkaa viimein olemaan sille oikeat lämpöasteet ulkona!
Tuossa on muuten harvinaisen ärsyttävät hihat: tässä koossa ne jäävät vähän liian lyhyeksi, mutta seuraavaan kokoon olisin taas helmaosan puolesta todennäköisesti hukkunut. Onneksi hihat voi aina kääriä!
Annastinan blogi
http://annashtina.blogspot.com/

Kitsas bloggaaja Vaasasta

Bloggaajanimimerkki Kitsastelija on tarkan markan taikuri. Vaikka monet esimerkit ovat Vaasasta, haluaa kitsastelija ulottaa vaikutuksensa koko Etelä-Pohjanmaan alueelle.
Tarkan markan kitsastelija
Kun haluaa lähes kaiken ostamansa mahdollisimman halvalla. Vinkkejä, linkkejä, tarjouksia yms. Alueellista suosimista esiintyy (Etelä-)Pohjanmaan alueella, mutta pyrin siihen, että suurin osa tarjouksista yms. olisi käytettävissä asuinpaikasta riippumatta., kirjoittaa Kitsastelija
Blogi
http://kitsastelija.vuodatus.net/

Kynsien rakentajan blogi Vaasasta


Tykkään koristella kynsiä monipuolisesti, kaikkia mahdollisia värisävyjä ja tekniikoita käyttäen. Rakastan oppia ja kokeilla uutta, en tykkää jämähtää kynsijutuissa paikalleni., kirjoittaa Minttu blogissaan. Kuva: Mintun blogista.
Kynnelle kykenevä bloggaaja
 Sonnela blogin pitäjä Minttu myöntaa olevan kynsi-addikti:

"Blogin (ja kynsien) takana on nyt 21-vuotias Minttu, blogimaailmassa paremmin Sonnena tunnettu kynsilakka-addikti. Pidän majapaikkaa tällä hetkellä Vaasassa lähinnä opiskeluiden saattamana, vaikka ihan hyvin olen täällä muutenkin viihtynyt.
Kynnet ovat olleet tärkeä osa elämääni keväästä 2009 lähtien. Silloin sain Konad-kärpäsen pureman ja ajauduin tähän harrastukseen sitä kautta vähän niinkuin vahingossa. Nyt 2011 ote ei ole heltiämässä, vaan kynsilakkapullot valtaavat tilaa ja harrastus vie kallisarvoista aikaa", kirjoittaa Minattu.
Minatun blogi
http://sonnela.blogspot.com/

Marian vaasa-aiheinen blogi


Tyypillinen vaasalainen bloggaaja on nuori opiskelijanainen, iältään 18-26 vuotias. Näin ainakin silmämääräisen havainnon perusteella. Näin Maria esittelee itsenäsä:

”22-vuotias neitokainen kirjoittaa niin elämän iloista kuin suruistakin. ”
Marian ”My own jar of hearts” blogi
http://myownjarofhearts.blogspot.com/

Vivvin blogi Vaasasta

Vaasaa opiskelijan silmin

Blogit antavat Vaasasta syvällisenmmän kuvan kuin viralliset linkkisivut. Tässä Vivvin blogi

"Hei,olen 22-vuotias opiskelija, jolla on mieli lapissa, mutta koti Vaasassa.Tykkään kokata, valokuvata ja katsella elokuvia."
Vivvi kertoo arkipäiväostä tapahtumista, kuvaa itseään ja elää täysillä.
Vivvin blogi

21 tunnin timelapse Vaasan keskustasta

Nimimerkki Foto Tinke on ladannut 24 tunnin timelapsen Vaasan keskustasta. Vuorokausi vaihtuu vinkeästi.
View Foto Tinkes photos at:
http://www.timolaine.fi/

Kuusisen muotokuva löytyi Vaasasta

Hertta Kuusisen (14. 02 1904 Luhanka - 18. 03 1974 Moskova) vuodesta 1956 kadoksissa ollut muotokuva putkahti yllätäen esille Vaasassa pari päivää sitten kun vaasalainen taidekauppias Kalevi Uuro nosti Kuusista esttävän taulun taideliikkeensä näyteikkunaan.

Hertta Kuusisen muotokuva löytyi Vaasasta
Muotokuva oli ”kadoksissa” 55 vuotta
Vaasalaisen taidemyyntiliikkeen ikkunalla oleva Hertta Kuusisen muotokuva oli ”kadoksissas” 55 vuotta. Nyt se on kaikkien nähtävänä. Taulun koko historia on toistaiseksi hämärän peitossa ja saattaa sinne jäädäkin. Taulun on signeerannut tunnettu venäläistaustainen, mutta Suomeassa uransa luonut taidemaalari ja lavastaja Igor Karpinsky (Karpinskij)
Vaasalaisia.info
http://vaasalaisia.info/index.php?/archives/2713-Hertta_Kuusinen_kadonnut_muotokuva_loeytyi_Vaasasta.html

Vaasan Ristinummella sotaleikkejä


Aidonnäköiset aseet ja suojalasein varustautuneet pelaajat ovat hämmästyttäneet ja ehkä peloittaneetkin lähiseutun asukkaita Vaasan Ristinummella.
Sotaleikkejä Ristinummen montulla
Ristinummen montusta Vaasassa on tullut airsof-pelaajien viikonloppujen taistelutanner.
Vaasalaisia airsoft videoita

Vaasassa paras tillimakaroni
Onko Lindassa paras tillimakaroni
Testissä Suomen paras tillimakaroni, Pizzeria Linda, Vaasa Pisteet 5/5 Pitihän tuo käydä testaamassa kun kuulemma Suomen paras on. Enkä ole kieltämättä missään syönyt parempaa. Kommentoikaa jos tiedätte jossain parempaa!
Video: sillu10

Vaasa räppi svengaaRisto Jalonen ja Roy Rabb ovat tehneet mainion Vaasa räpin.