Hae tästä blogista

lauantaina, syyskuuta 04, 2010

Sykstn väriloistoa Vaassan markkinoillaVäriloistoa silakka- ja siikamarkkinoilla
Syksy on kaunis väriloisteinen vuodenaika. Eikä tarvitse itse tehdä muuta kun pitää silmät auki. Syksyn värejä voi ihailla vaikkapa ikkunan läpi. Jopa syysmarkkinoilla löytyy syksyn omia sävyjä – ja muotoja ;)
Diashow: Johan Hagström
Julkaistu vaasalaisia.info blogissa 4. syyskuuta 2010 klo. 18.30

Mikä talo - Miratalo?

Mikä talo – Miratalo?
Kansainvälisen Miratalon eli monikulttuurikeskuksen toiminnan keskeisenä tavoitteena on monikulttuurisuuden tukeminen ja kehittäminen Vaasassa edistämällä eri etnisiä taustoja ja kieliä edustavien ihmisten vuorovaikutusta.
Miratalo on myös erilaisten tapahtumien, kokousten, seminaarien, huutokauppojen, kurssien, teatteriesitysten, häätilaisuuksien ja juhlien sekä taidenäyttelyiden areena.
Miratalo webissä: 
Miratalo vaasaalaisia.infossa

Morganas Döttrar - Vaasa 12.08.2010

Miran videoita YouTubessa.
Morganas döttrar (Morganan tyttäret) on uumajalainen tanssiryhmä, joka on kehittänyt oman tanssityylin, jolle he ovat antaneet nimen "Kick Ass Fusion Bellydance". Heidän tanssissaan on vaikutteita American Tribal Style – ja Gothic Bellydance-tyyleistä. Nykyään ryhmä tekee omia koreografioita, jotka perustuvat ryhmän omaan dynamiikkaan ja ilmaisutahtoon.
Lupaa kysymättä he valtaavat näyttämön ja haastavat yleisön vetoamatta ihmisten hyväksymiseen. Morgana oli kelttiläinen sodan, seksuaalisuuden ja luonnonvoimien jumalatar ja  Morganan tyttäret kantavat ylpeinä jumalattaren nimeä tulevaisuuteen.
Tanssiryhmä esiintyi ensi kerran Suomessa ja Vaasassa Taiteiden yönä 12.8.2010.
Morganas Döttrar
Morganas döttrar-tanssiryhmän omat sivut


Kulttuuriseura Mira 2010 part 1.


Miratalon You Tube Channell
Monikulttuurikeskus Miratalossa on tehty useitakin videoita niin teatteriesityksistä kuin konserteista. Kaikki eivät suinkaan ole olleet Miran itsensä tuottamia, videolistassa on mukana myös nyttemmin hajonneen opiskelijatyttöjen irkkubändi Kelpia ja Helsinkiin muuttaneen kamerunilaisen räppääjän Lordcezin tuotantoa.
Miratalolla on oma kanavansa You Tubeassa - MirahouseChannel.
Videolista on löydettävissä You Tuben sivulla


perjantaina, syyskuuta 03, 2010

Vaasan Työväenmuseon videoita

Raimo Heinonen im Memoriam
Vaasalainen taiteen moniottelija Risto Jalonen ja muusikko, videontekijä Roy Rabb ovat tuottaneet 6 videota, jotka liittyvät läheisesti Vaasan Työvänemuseoon ja Palosaareen. Toistaiseksi viimeisin video on kunnianosoitus Risto Jalosen apelle, valokuvaaja Raimo Heinoselle. (Viipuri 05.08 1939 – 10.10 2003 Vaasa) Jalonen kirjoittaa Heinosesta vaasalaisia.info foorumissa:
”Raimo oli kuvaaja kokonaisuudessaan. Hän antoi kuvaamiselle sielunsa. Työkseen hän kuvasi Vaasa OY:lle: aluksi Vaasa-lehdelle ja sitten nimen vaihdoksen jälkeen Pohjalaiselle. Tämänlisäksi hän kuvasi silloin tällöin yksityiskeikkaa, lähipiiriään ja luontoa sekä kaiken karvaisiavastaan tulevia tapahtumia ja taajaamia.
Hänelle kamera oli kuin minän jatke.
Valon lukijana hän oli yksi parhaimmista koskaan kohtaamistani ammattilaisista. Suuri onni, että silloin aikanaan sain sekä perheen kautta, että yhteisten duunien merkeissä olla hänen kanssaan tekemisissä.Ikävä hyvää miestä, joka lähti kyllä aivan kesken matkan.
”Risto Jalonaen"
1.8 julkistttin Vaasan Työvänemuseolla Jalonsen toimittama kirja Raimo Heinosesta numellä ”Vaasa keskellä luontoa. Kirjassa on Jalosen ja Heinosen teoksia.

Museovidet
Vaasan työväenmuseo

Ekka Wörlin Vaasasta

Vaasan  Työväenmuseon sivulla on mielenkiintoisia videoita.
Ekka Wörlin valokuvaaja ja ihminen

Vaasan Työväenmuseossa avattiin 03.06. 2010 (27. 8. 2010 saakka.) vaasalaisen valokuvaaja ”Ekka” Wörlinin (Erik Valfrid 16.1. 1917-21.03. 1970) valokuvanäyttely.
Valokuvaus oli haitarin ohella Ekan loppuaikojen elämän sisältö ja myös makea likööri sekä savukkeet. Ilmeisesti kaksi jälkimmäistä johti tulipaloon, josta Ekka ei selvinnyt hengissä.
Näyttelyssä esillä olleet valokuvat ovat peräisin Ekan ex-vaimon jäämistöstä, myös tulipalon jäljiltä, osoitteesta Hovioikeunpuistikko 5.
Lase Nyman ja Tapio Parkkari työskentelivät naapurissa sijaitsevasa Kipinan talossa ja pelastivat mitä pelastettavissa oli.
Näyttelyvideon ovat koostaneet Risto Jalonen ja Roy Rabb
You Tube Video

torstaina, syyskuuta 02, 2010

Valokuvataiteilija Marjo Aho

Marjo Ahon kuviin voit tutustua hänen kotisivullaan.

Sulvalta Neitsytsaarille on pitkä matka
Yksi mielenkiintoisimmista nykyisistä vaasalaisista kuvataiteilijoista on valokuvataiteilija Marjo Ahoa. Aho on syntynyt Vaasassa ja varttunut Sulvalla, mutta on asunut vuodesta 1998 lähtien Neitsytsaarilla St. Croix saarella. Sukeltaminen ja merielämän valokuvaus ovat hänen sydäntään lähinnä.
Kotisaarensa St. Croixin lisäksi hän on kuvannut merta eri puolilla Karbiaa, Väli-Amerikkaa, Galapagos saarilla seka Papua Uusi Guinealla.
-“Minua kiehtoo meren majesteetinen valo ja meren eläman rikkaus. Valokuvauskiinnostukseni kautta olen oppinut paljon meren elamästä ja kuinka riippuvaisia olemme sen hyvinvoinnista. Vain näiden 12 vuoden aikana jolloinka olen kuvannut merielamää olen nähnyt suuria muutoksia meressä”, sanoo Marjo.
Photography by Marjo Aho
Taste of St. Croix


keskiviikkona, syyskuuta 01, 2010

Vaasa on taidekaupunki

Vuonna 1953 perustettu taiteilijaseura yhdistää kuvataiteen ammattilaiset

Taiteilijaseurojen ja museoiden kaupunki

Vaasan Taiteilijaseura perustettiin 1953. 18.”kaupungin varsinaisia kuvataiteilijoita yhdistämään”. Tähdättiin siis vaasalaisten ja Vaasan seudun kuvataiteilijoiden ammattijärjestöön jäsenkriteereineen kaikille kuvataiteen harrastajille avoimen Vaasan Taidekerhon rinnalle.

Vankat perinteet

Vaasa on perinteisesti kuvataidekaupunki. Vaasassa toimii ja on toinut useita taideyhdistyksiä. Kaupungissa toimii myös tiedotus- ja markkinointiverkosto Art City Vaasa, joka liittää yhteen 24 paikallista kulttuuritoimijaa taiteen kaikilta aloilta: kaupunginteatterista kaupunginorkesteriin, taidemuseoista Merenkurkun Luontokeskukseen.

Kaupungissa on 32 museota ja useita gallerioita ja tietysti Pohjanmaan Museon. Tikanojan taidekodin ja Kuntsinb modernin taiteen kokoelmat.

http://www.vaasantaiteilijaseura.fi/seuranhistoria.html


Vaasan taidelainaamo - Artotek


Arto Dahlbo - Juhannus 2008
Taidelainaamosta tositaidetta seinälle
Taidelainaamo välittää Vaasan Taiteilijaseuraan kuuluv ien taiteilijoiden teoksia. Yli 100 teksen valikoimassa on maalauksia grafiikkaa, piirroksia, veistoksia ja valokuvia noinlkahdeltakymmeneltä ammattitaiteilijalta. 
Lainattavista teoksista maksetaan n. 8-40 euron suuruista kuukausimaksua, joka määräytyy teosten hinnan mukaan. Teoksen voi lunastaa omakseen maksamalla kuukausimaksua tai kertaostona. 
Lainaustoiminta hoitaa yhteaistyössä Vaasan Taiteilijaseura, Vaasan kaupunginkirjsto ja Pohjanmaan museo.
Taidelainaamo, Vaasan Kaupunginkirjastotaidelainaamo@vaasantaiteilijaseura.fi

Vaasasta tuhansia postikortteja

Vaasa-postikortit pitää saada nettiin

vaasalaisia.info blogi julkaisi 30. elokuuta 2005 jutun vaasa-aiheisista postikorteista. Jutun mukaan vaasa-postikorttien skannaaminen ja siirtäminen nettiin olisi merkittävä satsaus tulevaisuuteen.

Tällaisestä netissä olevasta galleriasta olisi suuri apu historiantutkijoille, kotiseutuihmisille, keräilijöille, arkkitehdille, remontoijille, omakotitalojen rakentajille ja vain tavallisille vaasalaisille, jotka haluavat tietää mitä oli ennen.

Lue lisää:


Vaasasta tuhansia postikortteja

Vaasa-postikortit pitää saada nettiin

vaasalaisia.info blogi julkaisi 30. elokuuta 2005 jutun vaasa-aiheisista postikorteista. Jutun mukaan vaasa-postikorttien skannaaminen ja siirtäminen nettiin olisi merkittävä satsaus tulevaisuuteen.
Tällaisestä netissä olevasta galleriastaa olisi suuri apu historiantutkijoille, kotiseutuihmisille, keräilijöille, arkkitehdille, remontoijille, omakotitalojen rakentajille ja vain tavallisille vaasalaisille, jotka haluavat tietää mitä oli ennen.

Lue lisää:


tiistaina, elokuuta 31, 2010

Maahanmuutto puhuttaa


Skinit ja Mamut vastakkain Vaaasassa

Vaasalainen "patriootti" ja "paikallisnationalisti" Jari Perttula sanoo, että Vaasassa on odotettavissa iso etninen konflikti, vaikka kukaa ei sitä toivo. Haastatellut afrikkalaistaustaiset nuoret miehet toivovat vain että saavat elää rauhassa Vaasassa.

Jari Perttula pitää erittäin huolestuttavana sitä, että Vaasassa on kaksi ryhmää, jotka kinaavat keskenään. Perttulan mukaan Vaasassa on ollut vuodesta 2007 lähtien noin 30 "kunnon tappelua", vaikka poliisi ei ole niistä tiedottanut ja media ei ole juuri kertonut.
Julkaistu vaasalaisia.info blogissa lauantaina elolkuun 28. 2010.

Lue lisää täältä:
Video: vaasalaisia.info videotiimi/Kari Lajunen

Sulo Kallio Präntööltä


Sulo Kallio - Vaasan Präntööltä

Vaasalainen muusikko, videontekijä Roy Rabb jatkaa mieleistensä vaasalaismuusikoiden esittelyä. Sunnuntaina 29. elokuuta 2010 oli vuorossa ”Palosaaren Pavarotti” Sulo Kallio.

Sulo Kallio syntyi Vaasassa Palosaarella 72 vuotta sitten. Jo 15-vuotiaasta lähtien on Sulo Kallio keikkaillut. Rummut ja basso ovat mielisoittimet. Ensimmäinen oma bändi oli nimeltään Six Red Boys, joka soitti Elviksen innoittamana rockia, mutta Pohjanmaalla kun oltiin oli pakko vaihtaa musiikki tangoon ja bändi muuttikin nimensä Sulo Kallion tangoyhtyeeksi.
Lue lisää täältä:
You tube video

Ideoita Vaasan päättäjille


Kansalaisideoita päättäjille
vaasalaisia.info kaupunkiblogi julkaisi maanataina 30. elokuuta 2010 koosteen, minne oli koottu kaiki parhaat foorumissa ja blogissa julkaistut kansalaisideat päättäjille. Mukana on huikeita utopioita, pellepelottomien näkyjä ja toki myäös realistisia hankkeita. Yläpito luonnehti koosketta työkalupakiksi.
Katso täältä:

Kruununmakasiini

Vaasan Kruununmakasiini

Palaan tänään tähän blogiin muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen. Kävin täällä viimeeksi 4. syyskuuta 2007 eli kolme vuotta sitten.
Nyt on tarkoitukseni liittää tänne netistä löytämiäni vaasa-aiheisia videoita, kuvaesityksiä ja kuvia vaasalaisia.info blogista ja galleriasta.
Tarkoituksena on siis luoda vaasalaisia.infolle rinnakkainen julkaisufoorumi, jonka keskeisenä elementtinä ovat videot.
Videoiden valinnassa pyrin siihen että niissä näkyy tekijä, ajankohta ja muut tarpaeelliset tiedot.

Vaasan kuvallisen informaation ongelmana on tähän saakka ollut se, että kuvamateriaali on hajallaan kymmenissä eri paikoissa ja monista kiinnotavista videoista puuttuvat kaikki tarpeelliset tiedot.
Tapio Parkkari
Vaasa,
30.08. 2010