Hae tästä blogista

lauantaina, syyskuuta 18, 2010

Vanha Häämarssi Pohjanmaalta

 
Vanha häämarssi pohjanmaalta. An old Finnish wedding song (march) from the Ostrobothnian region. It was performed in Xylokastro, Greece on July 24th by Souvlaki Orchestra from Vaasa, Finland.
Tuotanto Pohjanman Museo.

perjantaina, syyskuuta 17, 2010

Gridlock

Jaako Niemelän Gridlock
Valon leikkiä Rewell Centerin seinällä
Jaakko Niemelän valoteos Gridlock sijaitsee Vaasan kävelykadulla Rewell Centerin lännen puoleisella julkisivulla. Teos on 18 metriä korkea, liikkuva varjokuva rakennuksen päädyn korkeassa valkoisessa seinäpinnassa. Teos on näkyvillä hämärän ja pimeän aikaan. Valoteos on pystytetty velj. Gröndahlin apurahan turvin. Valmistui: marraskuu 2006 .
Videon on tuottanut Pohjanmaan Museo.

torstaina, syyskuuta 16, 2010

Klaus Koivula muusikko Vaasasta


Muusikko, videontekijä Roy Rabb jatkaa vaasalaisten mielimuusikoidensa esittelyä.
Perusmuusikko Klaus Koivula
Vaikka olen tuntenut Klaus Koivulan parisenkymmentä vuotta en ollut täysin tietoinen hänen monipuolisuudestaan ja mielenkiintoisesta elämästään ennen kuin tein tämän haastattelun. Hänellä on ja on ollut harrastuksia vaikka muille jakaa.
Roy Rabb

keskiviikkona, syyskuuta 15, 2010

Varjoteatteria Pohjanmaan museossa


Metsäneläinen joulupuuron keitto
Varjoteatterinäyttelmä lapsille Pohjanmaan museossa Vaasassa. Shadow Theatre play for children performed before Christmas 2007. Dialogues are in Finnish.

tiistaina, syyskuuta 14, 2010

Kotouttamishanke Vaasassa

 
Muuttuva satama hanke
Vaasassa aloitettiin 2008 ulkomaalaistoimiston hallinnoima KotoVaasa-hanke. Hankkeen tavoitteena on edesauttaa Vaasassa vaikeimmassa asemassa olevien maahanmuuttajien kotoutumista erilaisten yksilö- ja ryhmätoimintojen avulla.
Tarkoituksena on, että kohderyhmät saavat projektin kautta voimaa, jota he tarvitsevat arkipäivän haasteissa. 12 nuorta kahdeksasta maasta on ollut mukana työskentelyssä Muuttuva Satama elokuvaprolektin kanssa.

Lue lisää vaasalaisia.info blogista:

maanantaina, syyskuuta 13, 2010

Wildlife 2010 promovideo

 
Wildlife Wasa festivaalin promo
2010 Vaasa
Marraskuun 17-21. Vaasassa. Tapahtumapaikat ovat Pohjanmaa Museo, Terranova ja Vaasan kaupungikirjaston Draamasali
Tapahtuman osia ovat kansainvälinen luontoelokuvakilpailu, luonnontieteelliset elokuvat, ympäristösuojeluelokuvat, Pohjoismaiset elokuvat, Suomalaiset elokuvat, lyhyt- ja pienen budjetin elokuvat ja tieteelliset elokuvat.
Mukana on myös erikoispalkitojen sarja ja lapsille sekä nuorille suunnattu elokuvakilpailu. Muuta sisältöä ovat animaatioelokuvat ja elokuvanäytökset.
Lisäksi tekijöiden esittelyjä, seminaareja ja yhdessäoloa.


sunnuntaina, syyskuuta 12, 2010

Vaasa merelta katsottuna


Vaasa merelta nähtynä
ystävien seurassa
I was yesterday (10.09. 2010) on a sea with a good friend. In this video, you can see Vaasa from a seaside. It is quite different from this side. Please enjoy with my video.
Tässä kansalaisvideossa Kari Lajunen vie katsojat merelle Vaasan edustalle. Näkökulma on tietysti aiva erilainen kuin maasta katsoen.
Toteutus Kari Lajunen

Vaasan Lentokerho 50-60 vuotta sitten


Nostalgiaa 50 tai 60-luvulta
Vaasan lentokerhon ”pöytälaatikosta”
Vaasan edustalla oli harrasteilmailua jo 50-luvulla. Kaitafilmiltä kopioitua materiaalia Vaasan lentokerhon toiminnasta joskus 50 -60 luvulla Vaasan edustalla.
Vanhoilta kaitafilmeiltä kopioitu materiaali nostaa tunteita vaikka laatu saattaa jäädä vaatimattomaksikin. Kysymys on kuitenkin meidän yhteisestä historiastamme.
Art City Blogi kertoo mielellään ”pöytälaatikkoon” unohtuneista kaitafilmeistä, jotka on laitettu esim. You Tubeen. Onhan kysymys Vaasasta ja vaasalaisesta elämänmenosta.
Kopiointi: Jari Pakkanen

Purjelentoa Vaasan yllä


Purjelentoa taivaan sinessä
Tässä hiukan fiilistelyä viime lauantai iltapäivältä (7.09. 2010). Keli muuttui yllättäen kohtuulliseksi ellei jopa hyväksi purjelentokeliksi. Tunnin lento Birgitin kanssa, kirjoittaa vedeon tekijä Jari Pakkanen facebooksivulaan: 7. syyskuuta kello 07.58
Jari Pakkanen 
Facebookissa