Hae tästä blogista

maanantaina, helmikuuta 05, 2007

Kuntsi avattiin

Kuntsin kokoelmat avattiin viikonvaihteessa 3-4. 2. 2007

Kuva: vaasalainen

vaasa, kuntsin modernin taiteen kokoelmat, tullipakkahuone, sisäsatama

Sankka yleisöjoukko tutustui molempina avajaispäivinä Kuntsin modernin taiteen kokoelmiin. Ainakin osasyy kiinnostukseen oli ilmaisella sisäänpääsyllä. Entisessa tullipakkahuoneessa on tilaa noin 2000 neliömetriä, joista näyttelytilaa on kahdessa kerroksessa 1400 neliötä.

Avajaisnäyttelyn ripustuksen on suunnitellut Malmön taidemuseon johtaja Göran Christensson, Hänon valinnut avajaisnäyttelyyn teoksia sekä Simo Kuntsin kokoelmasta että hammaslääkäri Lars Swanljungin kokoelmasta.

Christensson on halunnut osoittaa, miten Kuntsin kokoelmat rakentavat hienon kansainvälisen ja nykytaiteen kokonaisuuden. Museon Simo kahvilassa kuultu hapan kommentti panee miettimään: ”Näyttely on kuin ruotsalainen pieru: hajuton, mauton ja väritön”.

Olisiko ripustus ollut erilainen jos sen olisi tehnyt Anne-Maj Salin tai joku muu suomalainen? Olisiko se silloin sisältänyt enemmän väriä ja intohimoa? Kuka tietää? Kannattaa mennä itse toteamaan. Yhtään hapanta naama ei ainakaan sunnuntaina näkynyt.

Esillä on mm. Anday Warholin, David Hockneyn, Kain Tapperin, Leena Luostarisen, Paul Osipowin ja Olli Lyytikäisen töitä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Samoilla linjoilla. Odotin enemmän, ehkä siinä syy. Mieleen on jäänyt mm. Ateneumin modernin taiteen näyttely, se jossa "Sikamessias" esiintyi ensimmäisen kerran. Ehkä odotin jotain sellaista.

artsi kirjoitti...

Vaikea sanoa kun ei tiedä mitä kaikkea kokoelmassa on.

Kauppaoppilaitokselta muistan että värikkäämpikin ripustus olisi ollut mahdollinen.

Nyt on siis vain jäätävä odottelemaan Ikonit II-näyttelyä.