Hae tästä blogista

maanantaina, syyskuuta 20, 2010

Risto Jalonen Vaasa

Risto Jalonen
Risto Juhani Jalonen on syntynyt Vaasassa 28.10.1957. Naimissa ja kolmen lapsen isä.
Risto Jalonen on Vaasassa ristiriitainen persoona. Hänet tunnetaan taiteen moniottelijana ja multitaiteilijana. Tästä johtuen hänellä on runsaasti kannattajia mutta myös runsaassti vastustajia.
EvenemaX.fi sivustolla Jalonen kertoo itsestään omin sanoin:
”Vuodesta 1989 lähtien olen elättänyt itseni pääosin taiteellisella työskentelyllä ja se se on ollut varsin kirjavaa, luovaa ja antoisaa....

Näiden vuosien varrelle mahtuu eri lehdille ja YLE:n Radio Pohjanmaalle tehtyä freelancertyötä, työskentelyä Vaasan kaupungin taiteilijana, somistaja valokuvaajana sekä tiedotusavustajana kuin myös graafisen suunnittelijan toitä Viljo ja Maire Vuorion Säätiölle, Waasa Graphicselle, Ykkösoffsetille, Painotalo Vartevalle ja monille muille tahoille ja tämä kaikki vain jotain oheista mainitakseni.
Päätoimisesti olen taidemaalari ja kirjailija, käsitellen työkseni kuvia ja sanoja niitä moninaisin keinoin yhdistellen, eikä äänenkäyttökään vierasta näissä yhteyksissä ole.

Nykyisin, viime vuoden tammikuusta alkaen, olen myös toiminut Musiikki- Megan merkeissä videohjaajana, kun olemme muusikko Roy Rabbin aloitteesta työstäneet kuviini ja sanoihini pohjaavia musiikkitaidekokonaisuuksia, joista kuluvan vuoden tammikuussa ilmestyi DVD nimeltä Lähteellä (jatkuu)

Tässä kokoelma Jalosen ja Roy Rabbin tekemiä videoita sekä linkit netissä oleviin tärkeimpiin Jalosta koskeviin resursseihin. Jalosen videogallerioissa You Tubessa ja MySpacessa on yli 30 videota.
Jalosen kotisivu
Vaasapedia
Jalonen MySpace
Jalonen Faceboo
Suomen Taiteilijaseura
Vaasan kaupunginkirjasto
Vaasalaisia.info
http://vaasalaisia.blogspot.com/2005/06/risto-jalonen.html

Ei kommentteja: