Hae tästä blogista

sunnuntaina, joulukuuta 03, 2006

Vaasa Street Scenes 2

Kuva: jag
Mallina tässä kuvassa on Vaasan yliopistossa opiskeleva Joy. Hän on hahmona ehdottoman mielenkiintoinen; hiljainen älykkö, jonka malliportfoliosivujen ympärillä pyörii kuitenkin erittäin innokas - lähinnä miehistä koostuva - nettiyhteisö.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tällaiset poseeraukset tekee Vaasasta kansainväilisen kaupungin, mitä Vaasa tietysti on jo nyt.

Jag kirjoitti...

Itseasiassa olen miettinyt jo pitkään, kuinka voisin ottaa kuvia, joissa Vaasasta saisi esiin muutakin kuin perinteiset meren, saariston, luonnon ja "matkaopas" arkkitehtuurin. Nämä kuvat ovat kevyttä harjoitelmaa uuden Vaasan esittämistavan etsimiseen.

...Paljon pitää vielä tehdä ja hakea kuvausratkaisuja mutta tämä on mukavaa puuhaa.

Anonyymi kirjoitti...

Oikeastaan kaikki vaasa-aiheiset painetut kuvateokset noudattavat samaa konseptia, siksi on tärketä että joku haluaa etsiä jotain uutta. Tällainen nettigalleria tarjoaa siihen kaikki mahdollisuuset.

Tärkeintä on päästä eroon juuri tuosta " matkaopas arkkitehtuurista". Hyvä nettigalleria antaa tilaa mielikuvitukselle, uteliaisuudelle ja voyerismille.

Kaupunki on muutakin kuin liitupaperille painettu postikortti. Esimerkiksi pieni dekadenssi luo juuri sitä kutinaa, mikä kuuluu kaupunkiin.

Anonyymi kirjoitti...

Niin,
toivottavsti tästä blogista ei tule vaasan kaupungin matkailutoimiston etäispääte.

Alan Bitit kirjoitti...

Ei tule.

Kike_B kirjoitti...

Joo, siistä jälkeä olet saanut aikaan jag. Ja ihan hyvä idea. Minäkin olen miettinyt samoja, vaikka olenkin kuvannut lähinnä noita perineisiä kohteita. Yksi asia todella yleensä puuttuu Vaasa-aiheisista kuvista - ihmiset. Muutenkin tietyt alakulttuurit saisivat näkyä enemmän kuin nyt. Nuo perinteiset asiat on jo nähty niin moneen kertaan. Tai sitten voisi kuvata perinteistä jollain uudella tavalla.

Jag kirjoitti...

Kiitoksia Kike... Itseasiassa minusta on mukavaa katsella "perinteisiä" maisema- ja arkkitehtuurikuvia, mutta oma mielenkiintoni ei vain riitä niiden kuvailuun työpäivien jälkeen; ihmisen mukanaolo tekee kuvaamisesta paljon ennalta-arvaamattomampaa - ja samalla mielenkiintoisempaa.

Olen aina ollut sitä mieltä, että kuvat ovat kuin musiikki - niitä voi tehdä aina lisää ja eri näkökulmista. Joten Vaasastakin voi varmasti ottaa vielä tuhansia uusia kuvia; eri näkökulmista ja eri ihmisten näkemyksinä.

Ja pitäisi vain ryhtyä lähestymään erilaisia ja eri alakulttuureja edustavia vaasalaisia ihmisiä ja houkutella heitä kuvaan.

Anonyymi kirjoitti...

Juuri tuo alakulttuurien mukaan ottaminen tekee tällaisesta sivustosta merkittävän. Niitä varmasti löytyy ja löytyy myös halukkaita kuvattavia.

Toinen asia joka kiehtoo on erilaiset fantasiajutut. Joku voisi organisoida muutaman hengen, vaikka 7, tekemään mitä erilaisempia jäyniä. Porukka voisi demonsroida juttuja "hyvien asioiden" puolesta.