Hae tästä blogista

perjantaina, joulukuuta 29, 2006

Graffitit VaasassaKuva: Kike_B

Tuntematon naama koristaa monta paikkaa keskustassa.

Okänt ansikte pryder många ställen i centrum.Graffitit, tagit, tarrat, katutaide

Vaasan katukuvaan on ilmestynyt toistaiseksi tuntemattoman graffittitaiteilijan/tarrataiteilijan vekkuleita naamankuvia. Tekijä saattaa jäädä tuntemattomaksi. Naamankuvat herättänevät jälleen keskustelun siitä, mikä on töhry, ilkivaltaa ja mikä ei.

Joisakin tapauksissa on selvää että tarra voi sinänsä olla mainio. mutta sen sijoituspaikka on väärä.

Kieltämällä eivät graffitit ja urbaanit tarrat mihinkään katoa. Kiellon vastutaminen, öiset retket spraypurkkien ja tarrapinkan kanssa ja pelko kiinni joutumisesta on aivan liian houklutteleva vaihtoehto harmaalle arjelle.

Erityisesti graffitit ovat kiinteä osa urbaania kaupunkikulttuuria. ”Jo muinaiset roomalaiset” osasivat koristaa talojensa seinät seinäkirjoituksin, joten mitään uutta ei auringon alla tässäkään ilmiössä. Graffittien rinalle on sytynyt tarraboomi, joka on ilmeisesti siistijän kannalta halvempi vaihtoehto.

Graaffittien laillisuuden puolesta on olemassa adressi. Ilmiö on myös synnyttänyt kaksi blogia: Grafittiblogin ja Kadulta Blogin. Vaasalaisia graffitteja Pulutalosta voit tutkia täältä.

Graffitit – Wikipedia

Suomen paras graffiti-sivusto

4 kommenttia:

langnima1 kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Putin kirjoitti...

Hyvä graffitti oikeassa paikassa on ihan O.K. Töhryt ovat vandalismia.

Leena kirjoitti...

Olisi mukava tietää päivälenkkiä varten missä näitä naamankuvia on?

Kike_B kirjoitti...

Kyseinen naamatarra löytyy tolpasta Aktian edessä keskustasta. Hieno Che Guevara-tarra löytyy esim. Postitalon parkkiautomaatin kyljestä. Mutta nämä kaksi tarraaa löytyy monesta muustakin paikasta.