Hae tästä blogista

lauantaina, joulukuuta 30, 2006

Katutaiteen mestareita

Vaasalaisia mestarigraffitteja
vaasa: graffittitaide, taiteelliset graffitit, taidegraffitit

Oli graffitteja miten paljon tanhansa, niin jotkut niistä nousevat ylitse muiden. Tottunut arvioija näkee heti, että kysymyksessä on mestarin taidonnäyte. Tällainen vaasalainen ”mestarinäyte” on nähtävissä Raviradan reunassa sijaiatsevan sähkökeskuksen seinässä Ravikatu 1:ta vastapäätä.
Kysymyksessä on moniselitteinen naamankuva, joka kertoo ainakin sen, että tekijällä on potentiaalia muuhunkin.

Keskustelu graffiiteista jatkuu. Maan johtava graffittiblogi on huomionut myös Vaasan, joka blogin mukaan poikkeaaa selvästi maan muista kaupungeista:

”Toinen kiintoisa yksityiskohta on Vaasa, jossa paikallisen poliisin mukaan graffitien luvaton maalaaminen karkasi käsistä sen jälkeen, kun luvallinen paikka poistettiin. Tämähän on aika pahoin ristiriidassa Helsingin nollatoleranssilinjan kanssa, jossa uskotaan laillisten maalauspaikkojen lisäävän töhrimistä. ”

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kun teos on kyllin hieno niinkuin tässä tapauksessa, pitäisi tekijään ottaa yhteyttä ja pyytää häntä tekemään lisää.

Tekijä voisi esimerkiksi tehdä karikatyyrejä tunnetuista vaasalaisista. Ainakin Heikki Kouhi, Raimo Rauhala ja J.J. Pitkämäki ovat toimillaan sen ansainneet.

Anonyymi kirjoitti...

Katutaide on todiste siitä, että kaupunki elää: mainokset, graffitit, tarrat, julisteet, seinäkirjoitukset, töherrykset, kylähullut, arkkitehtooniset ratkaisut, opasteet, kyltit, istutukset ja niin edelleen ovat kaupunkikulttuuria.

Tosihienoa että asiasta puhutaan edes täällä.

Anonyymi kirjoitti...

Heh, tuo karikatyyri-idea on loistava :-D

Tuo kuva näyttää todella lupaavalta. Ja paikka on juuri sopiva. Tunnistan sen.