Hae tästä blogista

sunnuntaina, syyskuuta 05, 2010

Edvininpolku tuhoutuu

vaasalaisia.info blogi tiistaina elokuun 23. 2005. Kuva: Johan Hagström
Hevosmuurahaiset ja mopopojat
mutta myös välinpitämömyys
Kiasman ITE-taiteen näyttelyn symboli oli kesällä 2005 vaasalaisen ITE-taiteilija Edvin Hevonkosken metallityö presidentti Tarja Halosesta. Teos sijaitsi valtakunnan parhaimmalla paikalla Kiasman edessä. Hevonkosken kotikaupungissa Vaasassa asiaan ei juuri reagoitu, lukuunottamatta Asevelikylän ex-kyläpäällikkö Jussi Kangasta
-Edvininpolun reunat, jonka varrella Hevonkosken työt Vaasan Asevelikylässä sijaitsevat, kasvaa umpeen pensaikkoa. Lahottajasienet, hevosmuurahaiset ja mopopojat - tässä järjestyksessä - ovat tuhonneet yli puolet noin 200 teoksesta. Ainoastaan metallista valmistetut teokset ovat välttyneet tuholta.
-Kysymyksessä on valtakunnantason kulttuuriskandaali, sanoo Asevelikylän emeritus-kyläpäällikkö, kaupunkihistoroitsija Jussi Kangas. Kangas on yksi valtakunnallisesti tunnnetun Edvidinpolun käynnistäjiä. Nykyinen vastuu Edvininpolun kunnosta on Edvininpolun perinneyhdistyksellä.
-Perinneyhdistys ja Vaasan kaupunki voisivat hoitaa asiansa paremmin. Nyt suurin osa jäljellä olevista taideteoksista on peittynyt ruohikkoon ja pensaikkoon. Näkee selvästi että polusta ei enää huolehdita, manaa Kangas.
Näin elokuussa 2005
Lue lisää vaasalaisia.info blogista:

Ei kommentteja: