Hae tästä blogista

maanantaina, syyskuuta 06, 2010

Laivamatka Vaasasta Uumajaan 1958

Laivamatka Vaasasta Uumajaan 1958
SF-lyhykuva – kortfilmen
Lyhyin meritie Suomesta Ruotsiin vie Vaasasta Pohjanlahden yli Uumajaan. Matkailufilmi vuodelta 1950 tarjoaa mitä parhaimman matkasään, auringon hehkua ja meren raikkaita tuulia.
Galvanoituja tiskipöytiä ja Gevaliaa
”Mikään muu matkailumuoto ei ole niin hermoja lepuuttavaa tällaisena kuumeisena kilpailun, työn ja politiikan kyllästämänä aikana kuin laivamatka”, arvioi ohjelman selostaja Carl-Erik Creutz.
Tässä vuonna 1950 kuvatussa filmissä matkataan Varustamo Oy Vaasa-Uumajan höyrylaiva Korsholmilla. Vuonna 1958 Vaasan ja Uumajan väliseen liikenteeseen tuli ensimmäinen autoja kuljettava alus, autolautta Korhsolm III.
Teksti: Rita Landström
Se oli aikaa, jolloin vaasalaiset hakivat Uumajasta galvanoituja tiskipöytiä ja himottua Gevaliaa. Matka kesti 7 tuntia ja kulki Uumajanjokea pitkin aina kaupungin joenvarsisatamaan saakka.
SF – lyhytkuva: Ylen Ekävä Arkisto
Vaasanlaivat (Wikipeadia)
Merenkurkun laivaliikenteen historiaa
Jätä kommenttisi alla olevasta linkistä "Comments"

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tässä vielä parempia linkkejä:
http://www.simplonpc.co.uk/Vaasanlaivat.html

Anonyymi kirjoitti...

Olin 6 tai 7 vuotias kun tein tuon matkan äidin ja äidin siskon kanssa. Me toimme Uumajasta galvanoidun tiskipöydän, Gevaliaa, banaaneja ja muistaakseni ämpärin.

Anonyymi kirjoitti...

Olin 6 tai 7 vuotias kun tein tuon matkan äidin ja äidin siskon kanssa. Me toimme Uumajasta galvanoidun tiskipöydän, Gevaliaa, banaajena ja muistaakseni ämpärin.