Hae tästä blogista

sunnuntaina, joulukuuta 04, 2011

Ilman eräpäivää on ammattiopiston kirjastonhoitajien blogi, joka ylittää ennakkoluuloja paperinmakuisista virkanaisista. Kirjastonhoitajathan ovat etupäässä naisia.

Kirjastossa ilman eräpäivää
Johanna ja Eeva (ja mukana myös Leena) kertovat omasta työstään Vaasan ammattiopiston kirjastossa sekä pureutuvat myös muihin ajankohtaisiin kirjastomaailmaan liittyviin aiheisiin. Johanna och Eeva (och Leena också) jobbar i yrkesinstitutens bibliotek och berättar saker om deras jobb och allt annat möjligt som innebär till biblioteksvärld.

Kun Ruotsin ruotsalaiset tulevat Merenkurkun ylitse Vaasaan tapaamaan kollaegojaan, tapahtuu kaikenlaista, etupäässä toinen toisiltaan oppimista:

Suomenruotsin ja riikinruotsin erot
Kun pääsi monien vuosien tauon jälkeen puhumaan syntyperäisen ruotsalaisen kanssa, niin huomasi taas sen, mitä eroa on ruotsinkielellä ja ruotsinkielellä. Meidän sanastossamme on monia aidolle ruotsalaiselle tuntemattomia sanoja, mm. meille niinkin tuttu sana kuin närvårdare.
Ruotsissa ei ilmeisesti ole ammattinimikettä lähihoitaja? Lisäksi opimme ainakin, että käsite aula/pääsisäänkäynti tarkoittaa aidolle ruotsalaiselle ihan eri asiaa kuin meille.
Blogi
http://ilmanerapaivaa.blogspot.com/

Ei kommentteja: