Hae tästä blogista

keskiviikkona, joulukuuta 07, 2011

Vaasan ympäristön puolesta

Vaasan ympäristöseura – Vasa miljöforening r.y. on vuonna 1977 perustettu Suomen luonnonsuojeluliiton Pohjanmaan piirin jäsenyhdistys ja se kuuluu myös Natur och Miljö r.f. nimiseen järjestöön. Ympäristöseuraa edelsivät jo 1960-70 luvuilla luontokerhot mm. Reviiri ja Tiainen, joiden aktiiveilla oli merkittävä osuus seuran perustamiseen.

Luontoretkiä ja kannanottoja

Yhdistyksen toimialueeseen kuuluu Vaasa ja Mustasaari. Yhdistyksellä on noin 400 henkilöjäsentä. Ympäristäseura on ottanut kantaa mm. Villa Gustafsron merkitykseen:

Villa Gustafsro
Ympäristöseura jätti elokuun alussa Vaasan hallinto-oikeuteen valituksen rakennus- ja ympäristölautakunnan päätöksestä myöntää Vaasan kaupungin talotoimelle purkamislupa Villa Gustafsro:lle.

Rakennus sijaitsee Kotirannalla osoitteessa Kustaalantie 28. Nimensä talo sai siitä, kun seppämestari Gustaf Lundén ( - 1893) piti tätä hankkimansa tilan päärakennusta kotinaan jäätyään eläkkeelle. Se on Vaasan vanhimpia puutaloja, rakennettu viimeistään 1850-luvulla.

Talo on siis vanhempi kuin kaupunki nykyisellä paikallaan ja se antoi myös nimen Vetokannaksen ja Kotirannan läpi kulkevalle päätielle, Kustaalantie, Gustafsrovägen.

Lue lisää
Vaasan ympäristöseuraa
http://www.sll.fi/pohjanmaa/vaasa


Ei kommentteja: