Hae tästä blogista

tiistaina, joulukuuta 06, 2011

Marjatta Vehkaoja - kunnallispoliitikko Vaasa

Liisa Marjatta Ilona Vehkaoja (o.s. Voionmaa, s. 9 toukokuta 1946 Helsinki), on pitkälinjan poliitikko. Koulutukseltaan hän on valtiotieteiden kandidaatti. Vehkaoja toimi kansanedustajana kolme kautta ajalla 22. maaliskuuta 1991 – 18. maaliskuuta 2003. Hän edusti Vaasanläänin vaalipiiriä ja kuului Sosiaalidemokraatien eduskuntaryhmään.

Marjatta ottaa hanakasti kantaa

Marjatta Vehkäoja vaikuttaa monella rintamalla. Hän on Vaasan kaupunginvaltuutettu 1985-, kaupunginhallituksen 1. varapj. 2009, Mielenterveyden Keskusliiton valtuuston puheenjohtaja ja mm Sosiaali-ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja 1999-2003. Vehkaoja tunnetaan erityisesti sosiaalitoimen asiantuntijana ja kriittisestä suhtautumisestaan kielikysymykseen.

Kärjistyvät kieliasetelmat (lainaus blogista)
Olin tänään kokouksessa, jossa eräs Vaasaan paluumuuttanut henkilö totesi ilmapiirin kaupungissamme muuttuneen jyrkemmäksi kieliryhmien välillä. Se on aivan totta. Tässä kannattaa huomata, että muuttunut lainsäädäntö ja hallintokäytännöt kantavat tästä suuren vastuun.

Suomen-ja ruotsinkielisillä ei ole enää yhteisiä koulupihoja, joissa kielikylpy toteutui kuin itsestään. Ei – nyt annetaan tieteellisesti perusteltua kielikylpyopetusta omissa luokissaan erikseen kummallekin kieliryhmälle. Tämä malli ei kata koko ikäluokkaa – silloinhan puhuttaisiin muuten jo pakosta.”

Marjatta Vehkaojan blogi
http://marjattavehkaoja.blogspot.com/

Ei kommentteja: