Hae tästä blogista

keskiviikkona, joulukuuta 07, 2011

Mauno Peltosen tutkimuksia


Mauno Peltosen ”Luotain etsii ja tutkii” kotisivulla tehdään tutkimusmatkoja ihmisen ja ihmiskunnan suuriin salaisuuksiin. Peltosen tekstien aiheet ulottuvat ihmismielen saloista rajatietoon ja kvanttimekaniikkaan.

Tutkimusretkia sisä- ja ulkoavaruuteen
- ja vähän muuallekin

Mitään uutta ei opita siellä, missä kaikki ovat samaa mieltä 

Näin Peltonen itsestään:   
"Ns. perimmäisiin kysymyksiin olen aina tuntenut vetoa, eikä kiinnostus ole iän myötä suinkaan vähentynyt. Tällä alueella tiede, uskonto ja filosofia limittyvät toisiinsa ja tarjoavat ehtymätöntä tutkimusmateriaalia. 

Akateemisten opintojen puutetta en ole kokenut kovin rajoittavana tekijänä, koska tämän aihepiirin puitteissa riittää puuhaa jo olemassa olevan tiedon keräämisessä ja analysoimisessa. Siinä voi paljonkin hyödyntää kaikkea sitä, mitä vuosien myötä on 'takkiin tarttunut". 

Suuret arvoitukset 
”Uskonnon, rajatiedon, filosofian sekä tieteellisten teorioiden piirissä on vanhastaan lukemattomia kiistanalaisia, arvoituksellisia tai ratkaisemattomia kysymyksiä. Toisaalta - lisääntyvästä tiedosta huolimatta - näyttää tulevan esiin myös lisääntyvässä määrin uusia kysymyksiö
. ..//..
Näissä kirjoitelmissa olen pyrkinyt tarkastelemaan näitä aihealueita erilaisista ja vaihtoehtoisista näkökulmista. Kriittinen lukija varmasti löytää niistä puutteita. Mutta tärkeintä näissä asioissa lienee kuitenkin erilaisten näkemysten synnyttämä vuoropuhelu” (lainaus)

Lue lisää
http://www.netikka.net/mpeltonen/index.html

2 kommenttia:

Suski kirjoitti...

Aivan huikeita juttuja. Jäin koukkuun.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos blogin pitäjän esittelystä. Nyt jäin minäkin koukkuun :)